A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Чисті пляжі разом!»: Снігурівщина долучилася до Всеукраїнської акції

Дата: 19.06.2021 17:41
Кількість переглядів: 589

Фото без описуУ суботу, 19 червня 2021 року, в населених пунктах Снігурівка, Нововасилівка та Галаганівка стартував проект під назвою «Чисті пляжі разом!». Небайдужі мешканці громади разом з активістами та комунальниками прибрали від сміття пляжі та прибережні смуги річки Інгулець. Участь у заході також брали представники місцевої влади на чолі з першим заступником міського голови Андрієм Гищаком та заступником міського голови Олександром Кравченко. До участі в заході долучилися і дітлахи, які завзято допомагали дорослим.

Учасники толоки збирали викошену траву з пляжів, пофарбували пляжні грибки. Було також зібрано чимало сміття, в тому числі розбиті пляшки від алкогольних напоїв, пластиковий посуд, упаковки від продуктів харчування та купу іншого непотребу, що залишили після себе безвідповідальні мешканці.

За сприяння керівника КП «Снігурівський благоустрій» Олени Піхоцької було забезпечено вивіз зібраного сміття з міського пляжу.

В ході прибирання, організатор акції Андрій Давидюк провів для дітей інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо підвищення екологічної свідомості, дбайливого ставлення до природи і водних об’єктів. Бо кожен має усвідомлювати, яку шкоду наносить навколишньому середовищу викинуте сміття. Також, було проведено інструктаж з надання першої допомоги постраждалим. Усім дітлахам та найактивнішим учасникам вручили приємні подарунки та солодощі.

«Висловлюю щиру вдячність від імені міського голови Інни Бойко організатору заходу Андрію Давидюку та усім небайдужим мешканцям громади, які відклали всі свої справи і долучились до прибирання пляжів. Варто пам’ятати, що будь-яка, навіть найменша частина нашої громади – це територія особистої відповідальності кожного з нас. В серцях людей, які завзято долучилися до цієї справи була віра у можливість змін і в краще майбутнє громади та збереження навколишнього середовища», – зазначив перший заступник міського голови Андрій Гищак за підсумками проведеного заходу.

Подібні заходи наразі проходять по всій Україні. Організатором проекту виступив Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, Державного агентства водних ресурсів, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру, міжнародного фонду PepsiCo Foundation, ряду громадських організацій.

В Снігурівській ОТГ проект був підтриманий Снігурівським міським головою Інною Бойко. 

За словами організаторів проекту, подібні заходи планують проводити принаймні один раз на місяць протягом літнього періоду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано