A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Снігурівчани вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 11:35
Кількість переглядів: 453

Фото без описуЩороку український народ вшановує світлу пам'ять  земляків, життя яких обірвала Друга Світова війна. 

Недільний ранок 22-го червня 1941-го навіки залишиться в нашій пам'яті як День Великої Скорботи. Війна увірвалася в юність наших дідів і прадідів, мов чорний смерч. Палала квітуча українська земля. Згарище, чорні руїни там, де зовсім недавно вирувало щасливе життя.

Найкривавіша в історії світу війна принесла незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Вона увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі і відібрала мільйони молодих життів.

22 червня 2021 року, снігурівчани зібралися на пам’ятний мітинг біля Стели загиблим воїнам-снігурівчанам у Другій Світовій війні, щоб вшанувати пам’ять жертв війни в Україні. Участь у мітингу брали секретар міської ради Сергій Верловицький, заступник міського голови Олександр Кравченко, заступник голови Баштанської районної ради Тетяна Мезіна, представники ветеранських організацій та мешканці міста. Присутні вшанували пам’ять загиблих земляків хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу.

В історичну пам’ять поколінь 1941-рік увійшов як рік найбільших випробувань для країни і народу за все ХХ сторіччя. В День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні усіх тих, хто впав на полі бою, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях НКВС, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша країна була вільною від завойовників, ми згадуємо хвилиною мовчання.

Для України Друга Світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.

Сьогодні в живих, хто зі зброєю у руках захищав нашу країну під час Другої світової залишились одиниці…

Честь і слава живим героям! Вічна пам’ять загиблим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано