A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівській ОТГ відбулася ІХ сесія міської ради

Дата: 25.06.2021 19:48
Кількість переглядів: 506

Фото без опису25 червня в залі засідань міськради під головуванням міського голови Інни Бойко відбулась ІХ сесія Снігурівської міської ради 8 скликання. Депутатами було розглянуто 76 питань порядку денного.

Так, присутні заслухали інформацію щодо контролю за використанням земельних ділянок в межах території Снігурівської ОТГ та стан оплати за землю. Також були підтримані питання про встановлення ставок із сплати податків на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, єдиного та транспортного податків на території міськради. Ці рішення наберуть чинності з 01.01.2022 року. Також депутати підтримали внесення змін до бюджету, а також доповнень до заходів соціально-економічного та культурного розвитку, Комплексних програм тощо. Обранці підтримали питання прийняття та передачі комунального майна.

Жваві обговорення на сесії викликало питання припинення шляхом ліквідації Василівської та Новопавлівської ЗОШ І-ІІ ступенів. У обох закладах навчається менше 100 дітей (37 в Новопавлівській та 52 у Василівській), дані школи є малокомплектними та підлягають оптимізації у рамках освітньої реформи. Педагогічному колективу було запропоновано працевлаштування, для учнів буде організовано підвіз до Снігурівської ЗОШ (опорного закладу) чи Павлівського НВК (за бажанням здобувачів освіти). Тож, депутатський корпус зійшовся на думці про те, що потрібно покращувати надання освітніх послуг підростаючому поколінню та створювати усі необхідні умови для здобуття учнями якісної освіти. Тому було підтримано проєкт рішення щодо вжиття заходів з забезпечення можливості здобуття освіти учням вищевказаних закладів загальної середньої освіти.

Були розглянуті земельні питання стосовно надання дозволів громадянам України на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, для ведення особистого селянського господарства, про зміну цільового призначення земельних ділянок. Підтримано проєкти рішень щодо внесення змін до деяких договорів оренди, проведення земельних торгів у формі аукціону, про затвердження переліку земельних ділянок, які передбачені для продажу прав на них на земельних торгах та передачу в оренду окремих земельних ділянок.

Наприкінці сесії депутати підняли питання збереження комунальних доріг на території ОТГ, зокрема Р-81. З метою запобігання руйнування дорожнього покриття великогабаритним транспортом було запропоновано розглянути питання обмеження руху вантажівок в межах населених пунктів, зокрема вдень, при температурі повітря більш ніж +28 градусів. Також було направлено клопотання на Миколаївську ОДА, Службу автодоріг та Укравтодор з питання встановлення режиму руху по дорогам регіонального та державного значення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано