A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

У Снігурівському будинку творчості дітей та юнацтва святкували Івана Купала

Дата: 06.07.2021 18:57
Кількість переглядів: 574

Фото без описуІвана Купала - одне з найбільш древніх і містичних слов'янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня. Це найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

Свої витоки свято Купала, або Купайло бере ще з часів язичництва.

Щодо Церкви, то вона 7 липня згадує Різдво чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Іоанн Хреститель – найбільш шанований християнський святий після Богородиці. Він жив приблизно з 6-2 року до н. е. до 30 року н. е. Іоанн був останнім пророком серед безлічі праведників, які передбачали пришестя Месії, який звільнить народ Ізраїлю. Іоанна називають Предтечею і Хрестителем. Предтечею – тому що він прийшов перед Христом і проповідував народу Його пришестя. Хрестителем – тому що він хрестив Спасителя в Йордані.

Напередодні відзначили Івана Купала у Снігурівському будинку творчості дітей та юнацтва.

У програмі заходу проведено купальські забави, конкурс на кращий купальський вінок, майстер-класи з вінкоплетіння, фольклорні номери, тематична театралізована постановка.

Присутні більше дізналися про свято і поринули в його захоплюючу романтичну атмосферу. Така зустріч дала можливість ще раз згадати про багаті традиції нашого народу, послухати гарні українські пісні й сповнитися натхнення на нові хороші справи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано