СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Сім років тому під час бойових дій загинув наш земляк-доброволець Андрій Беленець

Дата: 25.07.2021 08:42
Кількість переглядів: 587

Фото без описуБеленець Андрій Анатолійович (позивний «Снєгір») (18.11.1968 – 25.06.2014). Народився в м. Херсоні. Член Добровольчого Українського Корпусу.

Коли почалася ця підла війна, Андрій Анатолійович не став чекати і 25 травня 2014 року приїхав до Кіровограду щоб записатися в добровольчий батальйон. Пізніше потрапив до Слов’янська, а звідти до Донецьку, де брав участь у бойових діях у складі добровольчого батальйону “Правий сектор”.

На жаль 25 липня 2014 року, під час жахливого затяжного бою, який тривав біля села Піски Донецької області, Андрія оточили ворожі окупанти і щоб не потрапити в полон до ворогів відважний воїн загинув у результатів розриву власної гранати разом з чотирма терористами.

Поховали воїна в с.Новокиївка. В Героя залишилась дружина, двоє синів, дочка та двоє онуків.

Указом Президента України № 97/2021 від 12 березня 2021 року, "за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений відзнакою ДУК ПС «Бойовий Хрест Корпусу» (посмертно).

Ми живемо, працюємо, любимо тільки тому, що там, на лінії фронту, нас захищають. І саме завдяки таким Героям ми живемо мирним життям, ходимо по мирному місту, маємо можливість займатися буденними справами. Вони – справжні герої нашого часу. Цінуймо це!

Слава Україні! Герої не вмирають!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано