A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

До уваги снігурівчан!

Дата: 22.07.2021 08:50
Кількість переглядів: 306

Фото без описуНа території обслуговування регіональної філії «Одеська залізниця» (далі філія) склалася критична ситуація щодо порушень громадянами Правил встановлених на залізничному транспорті, а саме перехід через залізничні колії в невстановлених місцях або при русі поїздів, випасу худоби поблизу залізничної колії, побиття скла світлофорів та у приміських, пасажирських поїздах.

Випадки незаконних втручань, порушень громадянами Правил встановлених на залізничному транспорті, можуть призвести до неминучих наслідків - загибелі (травмування) людей, техногенної катастрофи, дезорганізації руху як залізничного, так і автомобільного транспорту, тощо.

Підкреслимо, що покарання за умисне знищення або пошкодження чужого майна, передбачене - накладенням штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами! на строк до двох років або позбавленням волі на строк до трьох років.

Знаходження та випасу худоби поблизу залізничної колії - згідно ч.4 ст. 109 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 170 до 340 грн.

Перехід через залізничні колії в невстановлених місцях - згідно ч.3 ст.109 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 34 до 170 грн.

Ризик наїзду на людину збільшується, особливо, в густонаселених пунктах та приміських зонах. Під колесами залізничного транспорту щорічно отримують важкі травми десятки дітей та підлітків. Чимало випадків травмування зі смертельним наслідком трапляється і в межах Одеської дирекції. Тому, знаходячись поблизу колії, необхідно бути максимально уважним самому і спостережливим.

Нещастя в родинах потерпілих пояснюються не лише порушенням чи недотриманням правил техніки безпеки з їхнього боку під час перебування на залізничній колії, а й байдужість, неуважним ставлення людей, що знаходяться поряд. Більшість постраждалих - школярі, що опинилися на колії без певної мети, а також діти дошкільного віку. Найпоширенішою причиною травматизму є ходіння по коліях, перехід залізниці у непризначених для цього місцях, ігри поблизу залізничних колій.

З метою попередження наїзду потяга на людей працівниками стрілецької команди станції Снігур івка проводиться профілактична робота, спрямована на уникнення несанкціонованого втручання в діяльність залізничного транспорту, інших правопорушень. Так, станом на 19.07.2021 рік за недотримання правил, встановлених на залізниці, ходіння по коліях в непризначених місцях затримано 26 (двадцять шість) осіб , з яких 12 оштрафовані на суму 408.00 гривень.

Стан невиробничого травматизму на Одеській залізниці за 3 місяці 2021р. - травмовано 15 проти 11 у 2020р.

Кількість травмовано на станціях - 9 проти -5 у 2020р. , зі смертельним наслідком 5 проти 4.

Кількість потерпілих на перегонах - 6 проти - 6 у 2020р. зі смертельним наслідком 4 проти 4.

Травмовано дітей до 16 років у 2021р - 3,1 смертельно, у 2020 - 1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано