A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Уряд ухвалив постанову, за якою виробники плодів, ягід, винограду та хмелю зможуть отримати державну підтримку за 2019-2020 роки

Дата: 30.07.2021 08:41
Кількість переглядів: 527

Уряд схвалив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства», розроблений за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України.Фото без опису

Згідно із внесеними змінами, виробники плодів, ягід, винограду та хмелю, які у 2019-2020 роках не отримали державну підтримку на розвиток садівництва, виноградарства і хмелярства або отримали її не в повному обсязі, матимуть можливість отримати її, подавши відповідні документи до 01 вересня поточного року.

Доводимо до відома, що у поточному році для надання державної підтримки виробників плодів, ягід, винограду та хмелю передбачені бюджетні кошти в обсязі 450,0 млн гривень.

Форми відповідних документів затверджені наказом Мінагрополітики від 07 липня 2021 року № 74 «Про затвердження нормативів, форм звітності, переліку техніки, механізмів та обладнання, передбачених для надання державної підтримки виробників плодів, ягід, винограду та хмелю», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 27 липня 2021 року за № 973/36595. Наказ буде опублікований 06 серпня 2021 року.

Нагадуємо, що до обласної комісії документи подають суб’єкти господарювання, які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники, для компенсації витрат (без урахування податку на додану вартість), здійснених у період з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року, за такими напрямками:

1) придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю - у розмірі до 80 % здійснених витрат (після проведення ними садіння або ремонту насаджень);

2) проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення - у розмірі до 50 % здійснених витрат (після завершення монтажних робіт);

3) закупівля техніки, механізмів та обладнання (зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві згідно із затвердженим Мінагрополітики переліком такої техніки, механізмів та обладнання, - у розмірі до 30 % їх вартості.

Компенсація витрат за садивний матеріал не може перевищувати нормативи, у межах яких проводиться часткове відшкодування їх вартості, затверджені Мінагрополітики.

Документи приймаються до 15 жовтня.

До комісії Мінагрополітики документи подають суб’єкти господарювання - виробники плодів, ягід та винограду, які провадять сільськогосподарську діяльність з обробки, переробки та/або консервації плодів, ягід та винограду, для компенсації до 50 % вартості:

1) нового будівництва та реконструкції холодильників для зберігання плодів, ягід, столових сортів винограду та хмелю власного виробництва, цехів первинної переробки винограду, плодів та ягід власного виробництва, об’єктів із заморожування плодово-ягідної продукції;

2) придбання ліній товарної обробки плодів та ягід, автоматизованих ліній з висушування плодів, ягід та хмелю власного виробництва, ліній з переробки плодів, ягід та технічних сортів винограду власного виробництва на соки, пюре, виноматеріали після завершення пусконалагоджувальних робіт.

Документи приймаються до 15 жовтня.

Компенсації підлягає вартість об’єктів, введених в експлуатацію з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року, та/або вартість ліній, придбаних у той самий період.

Протягом бюджетного року загальна сума державної підтримки за цими напрямками не може перевищувати 60 млн. грн на одного суб’єкта господарювання, з врахуванням пов’язаних з ним осіб.

У разі зацікавленості, для отримання більш детальної інформації звертайтеся до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефонами: (0512) 37 74 02, 37 78 35.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано