A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Майстриня зі Снігурівщини стала учасницею встановлення Національного рекорду

Дата: 02.08.2021 16:34
Кількість переглядів: 459

Фото без описуПід егідою Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, з ініціативи громадської організації «Роса Карпат» в червні - липні в Івано-Франківському краєзнавчому музеї експонувалась найбільша експозиція герданів «Гердан – спадщина віків».

Гердан — (від тур. gerdan — «шия) — шийна бісерна прикраса у вигляді вузької стрічки, виготовленої з різнокольорових намистин, нанизаних на нитяну, чи волосяну основу, що утворюють строкатий геометричний, а часом рослинний орнамент.

Мета виставки - популяризація нематеріальної культурної спадщини, а також встановлення рекорду України.

2629 традиційних українських прикрас із бісеру представили для встановлення рекорду України 30 майстринь з різних регіонів України. Кожна майстриня бісероплетіння повинна була представити не менше 50 власних виробів з бісеру.

Взяли участь у встановленні рекорду України і Снігурівські гердани майстрині Олени Васильєвої, яка вже багато років займається цим видом декоративно-ужиткового мистецтва і навчає цьому дітей.

І ось результат – є рекорд України! Він зафіксований у Національному Реєстрі Рекордів України, Президентом якого є Валентин Щербачов.

Майстрині – учасниці проекту «Гердан – спадщина віків» отримали Дипломи Національного Реєстру Рекордів України та Дипломи-Подяки Івано-Франківської ОДА за участь у найбільшій експозиції герданів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано