A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Інна Бойко провела міжвідомчу апаратну нараду

Дата: 09.08.2021 18:48
Кількість переглядів: 605

Фото без опису9 серпня міський голова Інна Бойко провела міжвідомчу апаратну нараду з керівниками підпорядкованих установ та організацій, старостами, структурними підрозділами та працівниками міськради. Також в залі засідань були присутні керівники непідпорядкованих установ для налагодження спільної роботи.

У ході наради особлива увага була сконцентрована на низці важливих питань. Зокрема, обговорили питання вакцинації, змін в законодавстві стосовно посад старост, робота поліцейських станцій тощо.

«Люди розслабилися. Дехто перестав носити захисні маски. Проте, коронавірус нікуди не подівся. І нові його штами та мутації, як бачимо,. Більш небезпечні. Тому єдиний вихід – це вакцинація. Хочу зауважити, що вакцини сьогодні достатньо. Усі бажаючі можуть пройти вакцинування препаратами «CoronaVac» щоденно та «Moderna» щовівторка і щочетверга. Також є можливість вакцинуватися «Pfizer». Проте, вакцинація – добровільна. Ніхто нікого не змушує. Кожен має бути відповідальним за власне здоров’я та життя. Тому, бережіть себе та своїх близьких», - зазначила Інна Бойко.

Також міський голова наголосила на тому, що відбулись певні зміни в чинному законодавстві, зокрема це стосується інституту старост. Тобто, прийнято нормативно-правову базу, яка повністю регулюватиме роботи старост, їх права та обов’язки в громаді. Інна Бойко наголосила, що даний документ має стати настільною книгою кожного старости нашої ОТГ.

«Серед основних моментів підписаного Президентом Закону можна відзначити гарантоване право старости на виступ під час засідань ради, виконкому та інших органів. Також це є обов’язковість проведення громадських обговорень під час призначення та звільнення з посади старости.  Також за старостою закріплюються окремі завдання адміністратора Центру надання адміністративних послуг. Закон має врегулювати і суто технічні питання: порядок створення старостинських округів, затвердження радою громади положень про старосту, суміщення посади старости тощо», - прокоментувала міський голова.

Додатково Інна Бойко зупинилася на створенні чотирьох поліцейських станцій на території громади. Дані станції плануються у с.Василівка, с.Нововасилівка, с.Калинівка та м.Снігурівка. Вони повністю мають охопити Снігурівську ОТГ та взаємодіяти з місцевим населенням. Наразі проводиться робота стосовно облаштування приміщень, забезпечення комп’ютерною технікою та мережею Інтернет.

«Відкриття на території нашої громади поліцейських станцій – це важливий крок у оперативності роботи поліцейських, і як результат – зниження криміногенної обстановки та безпека наших громадян, а все разом – це відновлення довіри до правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування. Люди мають відчувати себе захищеними», - зазначила Бойко.

Наприкінці наради міським головою були надані відповідні протокольні доручення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано