A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Нові вимоги для імпорту собак на територію Сполучених Штатів Америки

Дата: 10.08.2021 10:27
Кількість переглядів: 458

Снігурівське управління Головного управління Держпродспожисслужби в Миколаївській області повідомляє, що Центр з контролю та профілактики захворювань у США (далі англ. – СDC) тимчасово призупиняє ввезення собак з країн, які CDC класифікує як такі, що мають високий ризик захворюваності собак на сказ. CDC вживає ці дії для забезпечення здоров’я та безпеки ввезення собак на територію і захисту громадського здоров’я проти реінтродукції сказу собак. Тимчасові заходи застосовуються з 14 липня 2021 року на термін 1 рік.

Нові вимоги для імпорту собак

на територію Сполучених Штатів Америки

 

Початкові вимоги.

Перед початком процесу переконайтеся, що собака відповідає цим чотирьом вимогам:

1. Собаці не менше 6 місяців;

2. Має мікрочіп;

3. Має дійсне свідоцтво про щеплення від сказу;

4. Піддавалася серологічному дослідженню на титри антитіл до сказу зі схваленої лабораторії, якщо собака була вакцинована за межами США.

Затверджені лабораторії перелічені на веб-сторінці CDC у розділі "як подати заявку". Відвідайте веб-сайти лабораторій та заповніть їх для здачі зразка крові. Ви повинні слідувати інструкціям лабораторії щодо подання зразка.

Отримання результатів титру займе 1-2 тижні. Будь-ласка, співпрацюйте з місцевим ветеринаром, щоб забрати зразок крові та забезпечити доставку зразка ветеринаром через міжнародну транспортну компанію, таку як DHL, а потім завантажте результати тесту на титр разом з рештою заявки до cdcanimalimports@cdc.gov.

Корисні веб-сайти:

Правила CDC ввезення собак, будь ласка, зв'яжіться з нами електронною поштою за адресою cdcanimalimports@cdc.gov.

Імпортери дотримуються інструкцій, наведених тут: Як подати заявку на дозвіл на ввезення собак CDC.

Поширені запитання можна знайти тут: Поширені запитання: Собаки з країн з високим ризиком | CDC

Завезення собаки до США | завезення тварини в США | Імпорт | CDC

Знати, перш ніж подавати заявку:

? Поштова скринька CDC отримує безліч запитів. Щоб співробітники USG (США) отримували дозволи вчасно, будь ласка, дотримуйтесь усіх інструкцій та включіть у тему рядок USG PCS із даними PCS, щоб CDC легко ідентифікував вашу заявку на отримання дозволу електронною поштою.

? CDC, як правило, здатний обробляти дозволи протягом 2-10 робочих днів, однак, враховуючи великий обсяг запитів на отримання дозволів, які ми очікуємо отримати, ми рекомендуємо подати заявку на отримання дозволу якомога швидше.

? Не надсилайте заявки без усієї необхідної супровідної документації; неповні заявки не будуть збережені, і вам буде запропоновано подати повну заявку з усіма необхідними матеріалами. Подання заявки не гарантує схвалення, а заявку на відмову у наданні дозволу не можна оскаржити.

? В даний час існує 90-денний період очікування між тим, коли проводиться титр і коли ви можете імпортувати свою собаку. Цей 90-денний період очікування - це загальний період. Подати заявку на отримання дозволу можна одразу після отримання результатів Досліджень на титри. Ця вимога буде скасована для персоналу США за офіційними

замовленнями (тобто PCS, TDY, R&R) з 14 липня по 14 жовтня. Ви повинні включити копію

своїх замовлень до своєї заявки PCS, щоб CDC міг підтвердити, що ви насправді співробітник США за офіційним замовленням. Немає додаткової форми "відмови" для подання.

? Подання заявки НЕ гарантує схвалення, а заявки, на які відмовлено, не можуть бути оскаржені.

? Собаки з дозволами на ввезення CDC повинні в'їжджати до США у в'їзний порт (POE) із митним та прикордонним захистом США (CBP), що випускається установою з догляду за живими тваринами з кодом Інформаційно-ресурсної системи управління (FIRMS), який в даний час доступний лише в міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку. Додаткові затверджені порти входу будуть додані на веб-сайт програми, коли вони стануть доступними. Ця вимога буде відмовлена для особистих американських державних службовців на офіційних замовленнях PCS або TDY з 14 липня по 14 жовтня 2021 року. Ви повинні додати до своєї заявки копію своїх PCS-розпоряджень, щоб CDC міг підтвердити, що ви насправді є працівником USG за офіційними замовленнями. Немає додаткової форми "відмови" для подання.

? Собакам, які прибувають із країн високого ризику без дозволу на ввезення собак CDC або прибувають у несанкціонований порт в'їзду, буде заборонено в'їзд до США та повернення в країну відправлення. Після прибуття дозволи не видаватимуться. Винятків немає. Якщо собаці заборонено в’їзд до США, авіакомпанія зобов’язана повернути собаку до країни відправлення наступним доступним рейсом, незалежно від перевізника або маршруту. Оскарження не допускається.

? Угоди про утримання будуть видані для собак, щеплених за межами США. Угода про утримання буде перелічена в розділі 6 дозволу, якщо це потрібно. Угоди про обмеження вимагають від імпортерів повторної вакцинації своїх собак вакциною проти сказу, що має ліцензію USDA, протягом 10 днів після прибуття до Сполучених Штатів. Усі собаки повинні перебувати в помешканні імпортера в США, доки вони не отримають ревакцинацію. CDC направлятиме угоди про обмеження волі державним ветеринарам охорони здоров'я для ознайомлення та подальших дій.

? Імпортери можуть отримати дозвіл максимум на 3 особистих домашніх тварин лише на одну поїздку під час тимчасового припинення. Ліміт на одну поїздку може бути скасований для персоналу США із замовленнями PCS.

? Дозвіл діє з дати видачі до закінчення терміну дії. Ці часові рамки будуть залежати від того, коли люди звертаються за дозволами. Термін дії всіх дозволів закінчується через 14 днів після запланованої "дати прибуття".

Детальніше інформація на сайті: www.cdc.gov/importarion


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано