A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Роз'яснення щодо роботи комунальних служб

Дата: 20.08.2021 17:21
Кількість переглядів: 457

Останнім часом з’являються статті та некоректні висловлювання щодо роботи комунальних служб. Зокрема, нескошена трава біля будинків, накопичення сміття біля контейнерних майданчиків тощо.

Тому, вважаємо за потрібне надати роз’яснення щодо відповідальності за благоустрій прилеглих територій та присадибних ділянок.  Зокрема, Верховною Радою України були прийняті та затверджені Типові Правила благоустрою населених пунктів України, якими передбачено, що посадові особи та усі громадяни зобов’язані забезпечувати належний санітарний стан своїх прилеглих територій незалежно від того, працюють чи не працюють підприємства, установи, організації та підприємницькі об’єкти, а громадяни – власники будинків – незалежно від проживання.

Даними Правилами встановлені межі утримання прилеглих територій для власників або користувачів земельних ділянок (мешканців приватних та багатоквартирних будинків в незалежності від того створене там ОСББ чи ні, підприємств, установ, організацій та приватних підприємців) – 20 метрів від межі відведеної земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці.  

Ці Правила є типовими та діють на території нашої держави вже декілька років, але досить малий відсоток населення знає про їх існування та дотримується їх.

Протягом останнього року комунальне підприємство «Снігурівський благоустрій» проводить досить активну роз’яснювальну кампанію по дотриманню вищезазначених Правил благоустрою серед голів ОСББ, де зокрема акцентується увага на обов’язку мешканців по наведенню санітарного порядку та благоустрою прилеглих територій своїх багатоквартирних будинків.

Комунальне підприємство забезпечує наведення благоустрою лише в місцях загального користування і аж ніяк не на прибудинкових та прилеглих територіях громадян, які зобов’язані самостійно проводити такі заходи (покіс трави, прибирання території від сміття та снігу тощо).

Наше підприємство отримує від мешканців багатоповерхівок плату в розмірі 16 грн. на місяць за одну особу лише за вивезення побутових відходів, а видалення будівельних відходів до контейнерів взагалі заборонено та є не допустимим.

Тому, велике прохання, до мешканців багатоквартирних будинків, які проводять у своїх квартирах ремонтні роботи або прибирають належну їм прибудинкову територію – замовити окремо трактор з причепом для вивезення таких відходів.

Щодо черговості видалення сміття з контейнерів повідомляємо, що вивезення побутових відході комунальним підприємством здійснюється згідно встановленого графіку, а саме:

  • мікрорайони «Сонячний», «Птахофабрика», вулиці Жовтнева, Центральна, В.Чорновола, Інгулецька, О.Вишні та пров. Шкільний обслуговуються – щопонеділка та щочетверга.
  • мікрорайон «Сім вітрів», вулиці генерала Плієва, Бульварна, Центральна – щовівторка та щоп’ятниця.
  • в приватному секторі побутові відходи видаляються тракторним способом щодня за встановленим графіком.

Якщо раніше сміття біля контейнерів – суху траву та гілки – прибирали один раз на місяць, то протягом останнього року збирають та вивозять трактором з причепом в понеділок та п’ятницю, якщо цьому не перешкоджають погодні умови.

Досить неприємна ситуація склалася в приватному секторі, де мешканці відмовляються від укладання договору на послуги з вивезення ТПВ, але  виносять його в контейнери, урни або не у встановленні для цього місця, в результаті чого мають місце утворення несанкціонованих сміттєзвалищ.

В зв’язку з чим, комунальне підприємство «Снігурівський благоустрій» запрошує всіх мешканців нашого міста укласти договори на вивезення побутових відходів та користуватися послугами щоб уникнути накопичення сміття в домоволодіннях.

 

З повагою адміністрація КП «Снігурівський благоустрій»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано