A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Співпраця Центру зайнятості та органів місцневого самоврядування

Дата: 23.08.2021 07:38
Кількість переглядів: 425

19 серпня Снігурівська районна філія Миколаївського обласного центру зайнятості, прийнявши естафету від своїх колег з Очаківської та Вознесенської філії, долучилася до участі  у пілотному проекті з прогнозування регіональних ринків праці, що реалізується Державною службою зайнятості та #EU4Skills. Проведення фокус-груп та реалізація заходів у рамках проєкту дозволить визначити перспективи розвитку окремих видів економічної діяльності, тенденції попиту на професії, навички, кваліфікації та основні невідповідності між підготовкою кадрів та потребами ринку праці.

Фото без описуФото без опису

На Снігурівщині участь у засіданні фокус-групи прийняли експерти у  галузі сільського господарства: овочівництва, садівництва, вирощування зернових та технічних культур. Експертами визначені найбільш досвідчені  роботодавці великого, середнього та малого бізнесу галузі зі всіх територіальних одиниць Баштанського району та колишнього Вітовського району Миколаївської області.  Основною метою заходу, як і усіх попередніх засідань фокус - груп області, було отримати експертну оцінку стану та перспектив розвитку галузі щодо попиту та пропозиції робочої сили від всіх експертів - учасників круглого столу. На Снігурівщині експертна оцінка проводилась: Кравцовим Сергієм, головою ТДВ «ЗОРЯ ІНГУЛУ» (Баштанска громада), Литвиненко Віктором, директором ПОП «ЛАН» (Новобузька громада), Доценко Вікторією, головою ФГ «Вікторія» (Березнегуватська громада), Казимір Віталієм, представником ПП «Агро-3» (Казанківська громада), Дорошенко Ольгою, начальником відділу кадрів ФГ «Органік Сістемс» (Вітовська громада), Маценко Оленою, інспектором з кадрів ПСП «АГРОФІРМА РОДНІЧОК» (Снігурівське відділення)(Снігурівська громада), Захаровою Ольгою, заступником директора Снігурівського професійного ліцею. Активну участь в обговоренні взяли і експерти від Снігурівської міської ради - Верловицький Сергій, секретар Снігурівської міської ради, депутат Снігурівської міської ради та Суслєганова Наталія , завідувач сектору економічного розвитку аграрного комплексу торгівлі та оподаткування Снігурівської міської ради.

Захід проходив у приміщенні Снігурівської міської ради. Розпочала захід Снігурівський міський голова Інна Бойко, яка привітала гостей на теренах Снігурівщини, висловила подяку господарникам за їх невтомну працю та побажала плідної роботи експертам фокус - групи. Робота дійсно була плідна, модератор групи Губіна Вікторія запропонувала на розгляд питання активізація тісної співпраці з роботодавцями з метою якісного підбору персоналу з можливістю укомплектування через професійне навчання. Експерти висловили своє бачення перспективних професій майбутнього та професій, які в перспективі не будуть необхідні на ринку праці, поділилися досвідом організації навчання на своїх підприємствах, досвідом співпраці з освітніми закладами з питань організації стажування, практики студентів, відпрацювання навчальних планів, тощо. Захарова Ольга, заступник директора Снігурівського професійного ліцею, розповіла про можливості змін в навчальних планах під потребу роботодавців, акцентувала увагу присутніх на єдиній в Україні ліцензії на навчання за професією “Машиніст-оператор дощувальних машин та агрегатів, 6-го розряду”, яка також стала результатом плідної співпраці Снігурівського ліцею з роботодавцями. Не залишилися поза увагою експертів і проблемні питання освітньої галузі у співпраці з роботодавцями.

Розмова була насиченою, відвертою, конструктивною та  сподіваємося, що допоможе в подальшій реалізації реформи професійно-технічної освіти в Україні, мета якої зробити навчання таким, що відповідає потребам роботодавця та ринку праці в цілому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано