A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівській ОТГ відбулись урочистості до Дня Державного Прапора України

Дата: 23.08.2021 10:47
Кількість переглядів: 441

Вранці 23 серпня мешканці Снігурівської міської громади зібралися на Центральній площі: дорослі та діти у національному вбранні, з прапорцями у руках вишикувалися біля напередодні прикрашеної вишивкою стели, щоб відзначити День Державного Прапора України.Фото без опису

Під «Гімн Прапору України» О.Пономарьова через площу міста пройшла урочиста хода. Головний державний символ країни із гордістю несуть учасники бойових дій на Сході України, вихованці Снігурівської дитячо-юнацької спортивної школи, вихованці секції кіокушин-карате, учні Снігурівського опорного закладу та ЗОШ №1. Очолює прапороносців автор та реалізатор ідеї створення великого Державного Прапора, вчитель Снігурівської гімназії ім. Т.Г.Шевченка Віра Степанівна Марченко. Емоції переповнюють всіх присутніх. Право підняти національний стяг під мелодію Державного Гімну надали учаснику бойових дій на Сході України Олегу Портному та учениці гімназії, Президетському стипендіату Анні Александровій.

До всіх присутніх зі словами привітань звернулась міський голова Інна Бойко.

"Синьо-жовтий прапор – символ слави багатьох поколінь наших співвітчизників, він пов'язує наші трудові подвиги і бойові перемоги, наукові відкриття та культурні досягнення. Тому це свято всіх українців, це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, а часом і трагічний шлях. Ставлячись з повагою до державних символів, ми віддаємо шану героїчному минулому країни, шануємо непорушний зв'язок часів і спадкоємність поколінь, дбайливо зберігаємо культурні традиції українців. Від усього серця бажаю вам, щоб життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Доброго здоров'я, добробуту і щастя кожній родині. Зі святом!", - відзначила Інна Бойко.

Хвилиною мовчання снігурівчани вшанували світлу пам’ять видатних діячів українського державотворення й борців за честь та волю нашої країни! Мешканці громади поклали квіти до пам’ятника духовному батьку української нації Тарасу Шевченку, до меморіалу загиблим воїнам-снігурівчанам у Другій світовій війні, до пам'ятника воїнам-афганцям, до пам'ятної дошки  борцю за свободу В'ячеславу Чорноволу, до стели борцям за незалежність України та до могил наших земляків, учасників бойових дій на Сході України.

Як зазначили організатори заходу, ми повинні бути гідними пам'яті багатьох поколінь українців, які ратними подвигами, працею, часом і ціною свого життя створювали славу і велич держави – щоб сьогодні вільно майорів наш стяг. Наша Батьківщина мала славні періоди історії, справді легендарних героїв, вона мужньо пережила найважчі випробування і не скорилась.

Сучасним і майбутнім поколінням належить завершити те, за що боролися кращі представники українського народу. І ця висока мета має додати всім нам сил і натхнення. Адже наш український народ завжди знаходив у собі сили і все робив для того, щоб звучала солов’їна українська мова та задушевна українська пісня.

Завтра, 24 серпня, о 16:00 на площі перед Будинком культури в Снігурівці відбудуться заходи з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано