A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Як святкували 30-річний ювілей Незалежності України в Снігурівській ОТГ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дата: 25.08.2021 14:40
Кількість переглядів: 896

Ввечері, 24 серпня, на площі перед Будинком культури в м. Снігурівка було людно та гучно. Громада зібралася, щоб відсвяткувати у великому дружньому колі головне державне свято - День Незалежності України. Перед початком концерту біля Будинку культури працювали святкові локації, різноманітні фотозони, виставки декоративно-прикладного мистецтва з усіх куточків територіальної громади та ярмарка.

Працівниками КП "Снігурівський благоустрій" було споруджено лабіринт із екологічно чистих матеріалів (тюки соломи для створення локації надав депутат райради Вадим Бєлік). Свої показові виступи глядачам демонстрували вихованці секції кіокушин карате.Фото без опису Також дітлахи мали змогу безкоштовно розважитися на батуті, який працював за ініціативи та сприяння керівництва міськради та депутатського корпусу.

Відкрили святкування виконанням Державного Гімну у виконанні місцевих артистів та вокальних ансамблів. Так яскраво та масово Гімн України на Снігурівщині заспівали чи не вперше, до групового виконання Гімну були залучені всі учасники концерту, багато хто підспівував у натовпі, тримаючи руку біля серця.

"Дорогі земляки! 24 серпня 1991 року — це день, коли здійснилася споконвічна мрія українців - бути господарями на власній землі та творити нову, сильну, самобутню та незалежну державу Україна. Як і 30 років тому, зараз перед нами стоїть ще безліч складних завдань, пов’язаних з розбудовою власної державності. Та не може бути і сумніву, що працелюбний народ України спільною кропіткою працею з гідністю пройде всі випробування і зуміє захистити інтереси власної Батьківщини. Щиро бажаю всім нам єдності, незламності духу, наснаги до нових звершень, мирного неба та віри у краще майбутнє. Нехай наші традиції, мова, віра, культура, ідентичність стануть міцним фундаментом для розбудови рідної України, а спільна повсякденна праця – запорукою нашого успіху. З Днем Незалежності України!", - звернулась до мешканців міський голова Інна Бойко у своєму вітальному виступі.

Міський голова привітала з Днем народження ровесницю Незалежної України Тетяну Івахів, яка також сьогодні святкує свій 30-річний ювілей! Також очільниця громади привітала з перлиновим весіллям подружжя Підгорних. Сергій Михайлович та Наталія Олександрівна рівно 30 років тому, 24 серпня 1991 року, уклали шлюб! Іменинники отримали від міського голови подарунки. Також Інна Бойко під час заходу вручила свідоцтво про право власності на житло родині Портних: голова сім’ї, учасник антитерористичної операції на Сході України не приховував своєї радості.

Відзначили також і тих снігурівчан, які за роки Незалежності були удостоєні звання «Заслужений»: це працівники освіти, культури, сфери послуг, сільського господарства та будівництва.

На цьому нагородження не завершилося. Пам’ятними медалями «30 років Незалежності України» нагородили учасників АТО/ООС. Подяки Миколаївської ОДА та Почесні Грамоти Миколаївської обласної ради отримали викладачі Снігурівської дитячої школи мистецтв. Ветеранів освіти та культури нагородили Почесною відзнакою «За заслуги перед Снігурівщиною». Грамоти від Снігурівської міської ради та Баштанської РДА отримали представники організацій та установ ОТГ, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу. Грамотами Баштанської районної ради відзначили колективи комунальних підприємств міста, а також керівника кіностудії «Інгулець» Володимира Літвінова та інших снігурівчан, які своєю працею внесли вагомий внесок у розбудову освіти та культури нашої громади та України. Відзнаки від районної влади вручила особисто голова Баштанської райради, яка завітала на святкування до Снігурівки та привітала мешканців громади зі сцени.

Присутні отримали насолоду та гарний настрій від виступів місцевих артистів. Публіку розважали танцювальний ансамбль «Джерело» (керівник – Катерина Жадан-Тарасенкова), фольклорний колектив «Озеряни», хор «Злагода» (керівник - Дмитро Голокоз), вокальне тріо «Акорд», чоловічий народний ансамбль «Козацький передзвін», учасниці художньої самодіяльності Євгенівського СБК, Афанасіївський танцювальний колектив, хореографічний колектив Галаганівського сільського клубу «Street bounse» (керівник – Ярослав Горбунков), жіночий ансамбль «Господарочки», вокальний ансамбль «Віночок», танцювальні колективи «Азарт» та «Забава», ансамбль «Віра. Надія. Любов», Тетяна Ясонова, Олександр Гіщак, Надія Орлова, Ірина Лисенко, Валентина Гіщак, Анна Пітель, Марія Мушина, Василь та Євген Гринишаки, Дар'я Гіщак, Тетяна Райда, Олександр Дзюбак. А фінальну пісню для снігурівчан та гостей міста виконала Наталія Старкова.

Завершилось свято запальною дискотекою та феєрверком у нічному небі. Кожен, хто прийшов на свято, отримав масу задоволення та позитивних емоцій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано