A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

До Дня пам’яті захисників України...

Дата: 28.08.2021 08:30
Кількість переглядів: 598

29 серпня в Україні відповідно до Указу Президента № 621/2019 від 23.08.2019 та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Фото без опису

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході  Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на полях, засіяних соняшником. Там попрощалися з життям сотні українських воїнів. Тому символом Дня пам'яті захисників України і став сонях.

З нагоди відзначення цього пам'ятного дня  бібліотекарі  відвідали могили загиблих і померлих захисників України, щоб покласти квіти та вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання,  долучилися до акції з виготовлення пам’ятних символів. Разом із тим у бібліотеках  були  оформлені виставки – пам’ять: «Честь і слава синам твоїм, Україно!», «Пам’ятай про тих,хто віддав все для України», «Героїв Україна пам’ятає»  та проведено  цикл заходів: годину реквієм «Ми пам’ятаємо своїх героїв», історичні години «Знамена обпалені порохом», «Іловайський котел – це  історія зради  і підлості»,  хвилини патріотизму «За волю, правду і майбуття», «Честь і слава українським захисникам».

Схилімо наші голови і вшануємо пам'ять наших героїв, які загинули в зоні АТО/ООС за мирне небо над ними, за дитячий сміх, за нашу свободу. Пам'ятаймо наших Героїв кожної миті, кожної хвилини, кожного дня!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано