A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

“Керівники освітніх закладів Снігурівщини мають подбати про своїх працівників та сприяти проведенню вакцинації якомога швидше“, - міський голова Інна Бойко

Дата: 07.09.2021 13:53
Кількість переглядів: 534

Вже другий рік поспіль школярі та освітяни зустрічають новий навчальний рік в умовах пандемії коронавірусу. Хоч зараз ми і знаходимось в «зеленій зоні», але поступовий ріст захворювання COVID-19 в Україні вже викликає занепокоєння. Аби школи знову не закрилися під час можливого локдауну і діти вчилися у безпечних умовах, потрібно щоб максимум освітян вакцинувалися. Оскільки ще один рік дистанційного навчання точно негативно вплине на якість освіти учнів нашої громади.

Дуже важливо, щоб навчання проходило не онлайн, а в шкільних класах, не за моніторами, а в безпосередньому спілкуванні. Пам'ятаємо, як непросто було і вчителям, і учням, і особливо батькам під час жорсткого карантину, коли школи були зачинені і всі були змушені перейти на дистанційне навчання. Для шкіл у сільській місцевості це стало несподіванкою і  справжнім випробуванням.

Якість дистанційної освіти виявилася не дуже високою. Багатьом школярам було непросто засвоїти новий матеріал. Особливо першачкам, яким потрібно бодай кілька місяців походити до школи, щоби психологічно налаштуватися, зрозуміти, що таке навчання, а не одразу опановувати дистанційне навчання. Вчителі мали в найкоротший термін перелаштуватися до викладання онлайн, що не завжди було просто. Батьки мусили приділяти дуже багато часу організації своєї роботи і навчання, мусили контролювати, чи включаються діти на уроки в zoom, чи все технічно в порядку. Навряд чи вчителі і батьки учнів хотіли би повторити той досвід.

Щоб буде в разі погіршення епідемічної ситуації?

Введення будь-яких карантинних обмежень в Україні визначене постановою Кабміну №1236 від 09.12.2020 року. Там чітко визначені індикатори, за яких в Україні чи її окремих регіонах буде встановлений той чи інший рівень епідемічної небезпеки – залежно від кількості нових хворих протягом 14 днів, кількості тестувань і коефіцієнту виявлення випадків інфікування.

Ця інформація щоденно оновлюється на сайті МОЗ. Там також прописані карантинні умови, які відповідають різним рівням епіднебезпеки.

Важливо пам’ятати, що у разі переходу області до жовтого або помаранчевого карантинного рівнів епідемічної небезпеки, для роботи школи в нормальному режимі потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. Про це йдеться у вищезазначеній постанові №1236, зміни до якої ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня. Тобто в разі виходу з зеленої зони, якщо в школі понад 20% працівників – невакциновані, заклад обов’язково перейде на дистанційне навчання.

Проте, найбільш небажаний варіант – перехід регіону до червоної зони, оскільки відповідно до підпункту 10 пункту 3-5 постанови КМУ №1236 від 09.12.2020 року відразу впроваджується заборона відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, здобувачів, які беруть участь у атестації, а також осіб, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти.

Що з вакцинацією освітян на Снігурівщині?

Станом 31.08.2021 року вакциновано лише 29% працівників установ освіти нашої громади. Так, показник доволі низький, проте процес вакцинації освітян все ж таки поступово набирає оберти. Найкращі показники має Калинівський НВК, в якому вакциновані практично всі працівники за винятком лише кількох осіб, що мають медичні протипоказання. У Першотравневій ЗОШ вакциновано 72% працівників, у Галаганівському НВК – 67%. Проте є ряд закладів, де навпаки – не вакцинувався жоден працівник.

«Якщо ми хочемо, щоби школи працювали і діти отримували якісне навчання, то необхідно щоб вчителі були вакциновані. Зараз на Снігурівщині немає проблем з вакциною, та й сама вакцинація – справа добровільна. От тільки питання лише в тому, аби вчителі розуміли необхідність такого кроку. Я закликаю освітян нашої громади вакцинуватися від COVID-19, аби не ставити під загрозу освітній процес у навчальних закладах у випадку погіршення епідемічної ситуації в області», – зазначила Снігурівський міський голова Інна Бойко.

У свою чергу в МОЗ також наголошують, що щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя.

Алгоритм запису та проведення вакцинації для освітян можна подивитися за цим посиланням: https://bit.ly/3tjQv1Q


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано