A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Снігурівська міська рада візьме участь в конкурсному відборі на отримання субвенції для придбання комунальної техніки

Дата: 14.09.2021 16:59
Кількість переглядів: 593

Фото без описуУ вівторок, 14 вересня 2021 року, в залі засідань Снігурівської міської ради відбулася позачергова сесія, головним питанням якої було участь у конкурсному відборі на отримання державної субвенції з метою забезпечення матеріально-технічної бази комунального підприємства та здійснення заходів з благоустрою населених пунктів на території Снігурівської міської  територіальної громади.

Перший заступник міського голови Андрій Гищак доповів, що 11 серпня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову №883 щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки. За вимогами даної постанови держава на конкурсних засадах надає кошти на відшкодування лізингу. Відтак, держава відшкодовує банківським установам – учасникам цієї постанови вартість першого внеску, яка може досягти більше половини загальної вартості закупленої техніки. Другу частину платежу виплачує орган місцевого самоврядування протягом 5 років.

«Для того, щоб отримати субвенцію з державного бюджету необхідно провести комплекс необхідних процедур, зокрема, прийняття органом місцевого самоврядування необхідних рішень про надання згоди, визначення переліку комунальної техніки і зобов’язання органу місцевого самоврядування про фінансування лізингових умов. Заявки на отримання субвенції приймаються до кінця вересня, у зв’язку з чим і виникла необхідність проведення позачергової сесії», – зазначив Андрій Гищак.

Очільниця громади Інна Бойко також додала, що заявку до Міністерства планують подати 20-21 вересня з врахуванням того, щоб залишився додатковий час на її можливе виправлення в разі необхідності. Минулого тижня вже було проведено перемовини з представниками АТ КБ «ПриватБанк» та АТ «Ощадбанк» щодо отримання комерційної пропозиції по відшкодуванню першої частини внеску.

Андрій Гищак повторно довів до відома депутатів перелік необхідної техніки, яку планують придбати для комунальних підприємств.

В разі отримання субвенції, найбільшу кількість техніки має отримати КП «Снігурівський благоустрій»: мініасфальтний завод РА-800 – для проведення дорожніх ремонтних робіт власними силами з продуктивністю до 2,5т асфальту за годину; віброплита Hyundai HPC 450R для утрамбовування асфальтної суміші; трактор МТЗ 82.1 Білорус; гідравлічний мульчер (для трактора) – спеціальна косарка для скошування бур’янів на узбіччях доріг; косарка-кущоріз (для трактора) – для скошування порослі товщиною ствола до 10см; навісний гідробур (для трактора) – який можна використовувати для оперативної заміни пошкоджених електроопор та посадки дерев; навісна дорожня фреза (для трактора) – для фрезерування вибоїн на дорожньому полотні; два міні-трактори СКАУТ Т-200SF в комплекті з тракторною фрезою; дві сегментно-пальцевих косарки (для міні-трактора) для викошування узбіч доріг населених пунктів громади; роторна косарка для мінітрактора; гідравлічна лопата-відвал (для міні-трактора) – для швидкої очистки тротуарів від снігу; універсальна кабіна для міні-трактора для роботи у холодну пору року.

КП «Снігурівський сервіс» має наступні потреби в техніці: трактор МТЗ BELARUS-320.4; швидкоз’ємний фронтальний навантажувач Grand Max-MX для трактора.

Для потреб КП «Снігурівський комунальник» планують придбати: екскаватор-навантажувач ELEX 81A-01, який планують залучати в аварійних ремонтних роботах в сільських населених пунктах; насоси LOWARA для водомереж.

«Ми маємо обов’язково використати будь-яку можливість покращити матеріально-технічну базу наших комунальних підприємств. Закупивши дану техніку, комунальники зможуть у будь-який час самостійно проводити ремонти доріг в населених пунктах, обкошувати узбіччя та проводити інші роботи не витрачаючи шалені кошти з бюджету громади за подібні послуги сторонніх фірм» – прокоментувала Снігурівський міський голова Інна Бойко.

Обговоривши усі питання порядку денного, депутати проголосували за прийняття усіх відповідних рішень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано