A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

У Снігурівці відзначили День партизанської слави

Дата: 22.09.2021 10:35
Кількість переглядів: 418

Щороку, 22 вересня в нашій державі відзначається День партизанської слави України. Саме цей день вважається початком підпільно-партизанського руху. Це свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

У середу, 22 вересня 2021 року, у місті Снігурівка відбувся мітинг-реквієм і церемонія покладання квітів до Стели загиблим воїнам-снігурівчанам у Другій Світовій війні, до братської могили членам підпільної групи Іди Лауди та до місця їх розстрілу. Участь у заходах взяли керівництво міста, представники ветеранських організацій та громадськість міста. Присутні вшанували пам’ять всіх полеглих визволителів Снігурівщини та України хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалів.

Під час Другої Світової війни на території нашої країни налічувалося більше 1 мільйона людей, які були учасниками партизанського руху. Всі вони входили до партизанських загонів і наносили дуже болючі удари військам ворога.

Навесні 1942 року в Снігурівці почала діяти підпільно-патріотична група імені 25-річчя Жовтня під керівництвом Авраменка О.П. З липня того ж року була створена підпільна організація «Чорноморець». З Березнегувато-Снігурівським підпіллям підтримувала зв’язок розвідка 3-го Українського фронту. 2 лютого 1944 року була висаджена група парашутистів з 6-ти чоловік для об’єднаних дій з партизанами. Діяльність Снігурівських підпільних патріотичних груп і організацій відіграла велику роль в успішному проведенні Березнегувато-Снігурівської операції по звільненню рідного краю від фашистів. За активну участь в партизанському русі в роки окупації 26 земляків-снігурівчан нагороджено бойовими медалями.

Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої Світової війни нанесли непоправні збитки живій силі, інфраструктурі та техніці противника, здійснили неоціненний внесок у наближення Перемоги над нацистами та їх союзниками.

Партизанський рух став воістину всенародною боротьбою проти німецько-нацистських окупантів, справжнім другим фронтом на допомогу армії. Героїчний подвиг українських партизанів у Другій Світовій війні назавжди залишиться в народній пам’яті.

Слава їм, вічна і світла пам’ять!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано