A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Історія Снігурівської центральної районної бібліотеки

Дата: 30.09.2021 11:18
Кількість переглядів: 672

У роки ліквідації безграмотності були популярними гасла по всій країні – «Книга у кожну оселю!».  У селах відкривалися хати – читальні, а в містах – бібліотеки. Перша згадка про бібліотеку в Снігурівці датується 1925 роком, коли, як свідчать архівні документи, Снігурівською сільською радою було вирішено відкрити першу хату – читальню й виділити їй кошти на передплату газет. Перша завідуюча бібліотеки – Н.Д.Трибрат.

У 30-ті роки бібліотека була у приміщенні сільської ради. У роки окупації книжки було знищено. В 1944 році районна бібліотека відновила свою роботу в приміщенні на площі Богдана Хмельницького і почали формувати книжковий фонд. Районна бібліотека для дітей свою історію починає з 1 березня  1948 року. З ініціативи  завідуючої райбібліотекою Т.З.Шелест у 1952 році створюється пересувка для обслуговування книгами будівельників Верхньо –Інгулецького каналу. У 1969 році районна книгарня відсвяткувала новосілля, розділяючи дах із районною дитячою бібліотекою. Із 1996 року на посаді завідуючої районної бібліотеки для дітей працювала К.Б. Хіміченко. Визначним для роботи районної бібліотеки став 1976 рік – державні бібліотеки Снігурівщини об`єдналися в централізовану бібліотечну систему. Вона включала в себе дитячу районну бібліотеку, міську та 33 сільські філії. У 1985 році Снігурівська ЦБС була реорганізована у міжвідомчу централізовану бібліотечну систему.

Бібліотеки обслуговували 59 населених пунктів та м.Снігурівку. З 1996 року  колектив очолює Аліса Анатоліївна Косій. Бібліотечні працівники активно розвивають та розширюють пріоритетні шляхи своєї діяльності.

У грудні 2020 року було прийнято  рішення  Снігурівською міською радою про створення Публічної бібліотеки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано