A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю

Дата: 01.10.2021 10:41
Кількість переглядів: 788

Фото без описуЗ 01.10.2021 року відповідно до  Законів України від 03.06.2021 року № 1534-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», яким внесено зміни до Закону України «Про автомобільний транспорт» та від 29.06.2021 року № 1582-ІХ «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», з метою недопущення руйнування автомобільних доріг, поліпшення стану безпеки дорожнього руху, зменшення кількості ДТП та збереження життя і здоров’я людей, встановлюються нові правила щодо дотримання габаритно-вагового контролю на дорогах та відповідальності за їх порушення.

За невиконання положень  даних нормативних актів передбачено такі види відповідальності:

- за перевищення габаритно-вагових норм на 5-10 % штраф становить 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8500 грн.), при перевищенні норм на 10-20% штраф зростає до 1000 мінімумів (17 000 грн.), на 20-30 % - 2000 неоподаткованих мінімумів (34 000 грн.), понад 30 % - 3000 мінімумів (51000 грн.);

- ухилення або відмова від проходження габаритно-вагового контролю, а також перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, розташування транспортних засобів на проїзній частині, вчинення правопорушень в зоні габаритно-вагового контролю спричинить накладення штрафу в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів громадян (51 000 грн.).

 Штраф за невиконання вимог працівників Укртрансбезпеки про зупинку транспортного засобу в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів громадян (51 000 грн.) тепер буде платити власник, а не водій транспортного засобу.

Також, аналогічний за розміром штраф вводиться за внесення вантажовідправником недостовірних відомостей про масу або габарити вантажу до товаро-транспортної накладеної або іншого визначеного законодавством документа на вантаж. Відповідальність за внесення такої інформації покладається на вантажовідправника.

У свою чергу за невиконання законних вимог посадових осіб Укртрансбезпеки встановлений штраф у розмірі 50-150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-2550 грн.).

Додатково повідомляємо, що розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 09.06.2021 року № 323-р створено робочу групу з питань організації якісної роботи пересувних пунктів габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування Миколаївської області.

До складу даної робочої групи увійшли представники облдержадміністрації, Управління Служби безпеки України в Миколаївській області,  Головного управління Національної поліції в Миколаївській області, Управління патрульної поліції в Миколаївській області, Головного управління Державної податкової служби у Миколаївській області, Управління Держпраці у Миколаївській області, Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, Служби автомобільних доріг в Миколаївській області та ДП «Агенція доріг Миколаївської області».

Таким чином, на основних шляхах, які ведуть до м. Миколаєва з 01.10.2021 року у цілодобовому режимі роботи функціонуватимуть 5 пересувних габаритно-вагових комплексів.

З метою запобігання порушення законодавства та застосування штрафних санкцій, пропонуємо при здійсненні господарської діяльності враховувати норми та положення вищезазначених нормативно-правових актів в частині дотримання габаритно-вагових правил. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано