A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

До уваги власників домогосподарств та жителів громади, які утримують птицю!!!

Дата: 18.10.2021 10:13
Кількість переглядів: 597

Фото без описуУ зв'язку з повідомленнями у засобах масової інформації щодо масової загибелі дикої перелітної птиці на озері Сиваш в районі Арабатської стрілки, для забезпечення контрольованої епізоотичної ситуації на території Миколаївської  області та мінімізації ризиків поширення гостро інфекційних захворювань птиці громадянам особистих селянських господарств важливо знати:

Грип птиці – гостра контагіозна вірусна інфекція птахів, яка характеризується загальним пригніченням, набряками, ураженням респіраторних органів та шлунково-кишкового тракту. До грипу сприятлива домашня, синантропна (голуби, ворони, горобці та ін.) та дика перелітна птиця (лебеді, гуси, качки та ін.).

Основними переносниками та джерелом розповсюдження є перелітні птахи.

Хвороба швидко поширюється територією, особливо там, де є міграційні шляхи дикої перелітної птиці та можливість контакту її з домашньою птицею. До захворювання сприйнятливі усі види птиці. Грип птиці – не лікується.

Щоб вберегти свою птицю та птицю своїх сусідів, потрібно обмежити вигул домашньої птиці щоб уникнути контакту з дикою перелітною (лебеді, гуси, качки) та синантропною (голуби, ворони, горобці та інші) птицею.

Якщо є підозра захворювання домашньої птиці або не характерна їй поведінка, негайно інформуйте Снігурівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресою: вул. Ломоносова, 12, м. Снігурівка, Миколаївська обл., 57301 тел.: (05162) 2-14-53 та e-mail: sng_dpss@dpssmk.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано