A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

В Снігурівку завітали представники «Фонду розвитку м. Миколаїв» у рамках співпраці

Дата: 19.10.2021 09:05
Кількість переглядів: 697

Наприкінці минулого тижня до Снігурівської ОТГ завітали директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаїв» Михайло Золотухін та експерт проекту Олександр Дудюк. У рамках робочої зустрічі представники ГО поспілкувалися з міським головою Інною Бойко, працівниками апарату ради та старостами нашої громади. Спілкування відбувалося в рамках річного партнерського проекту «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини».

Фото без опису

Під час установчої робочої зустрічі Інна Бойко відзначила нагальність сервісів проекту для формування спроможної громади, комфортної і безпечної для мешканців та привабливої для інвесторів.

Фото без опису

Координатор коаліції, директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаїв» Михайло Золотухін зазначив, що партнерство з громадами Сінігурівщини має десятирічну успішну історію.

Фото без опису

Як відомо, за навчальної та грантової підтрими Фонду у місті та селах колишньої Афанасіївської сільради за результатами серії громадських ініціатив було вирішення ряд нагальних місцевих проблем. Зокрема, протягом 2011-2012 років була започаткована практика партнерства «Громада – влада» для вирішення нагальних проблем сільської громади.

Фото без описуФото без опису

Експерт проекту Олександр Дудюк відзначив, що новий етап партнерства розпочався з командою міського голови на виконання Меморандуму від 02.07.2021 р. щодо консолідації зусиль з метою сталого, гармонійного розвитку громади.

Фото без опису

«Протягом наступного року наш проект планує налагодити більш якісну взаємодію «влада – громада» при вирішенні питань місцевого значення з врахуванням інтересів периферії. Для цього за рекомендаціями нашого громадського аудиту органам місцевого самоврядування будуть запропоновані так звані рецепти удосконалення місцевого нормативно — правового забезпечення форм місцевої демократії таких як: ОСН; громадські ради; місцеві ініціативи; е-петиція; громадські слухання; громадська експертиза та інші. Також сервісами проекту стануть навчальна, консультативна, інформаційно-комунікативна та інша ресурсна підтримка ініціатив жителів та проектів з реалізації громадянських прав на застосування ФМД для якісної освіти, благоустрою, екології, інфраструктури та інших питань місцевого значення», - зазначив Дудюк.

Також у «Школі громадянської дії» разом з навичками застосування ФМД будуть «прокачані скіли» залучення грантів від місцевих, національних та міжнародних донорів. Таким чином буде сформована історія успіху проекту, яку надалі буде узагальнено у навчальному кейсі «Місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано