A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ДО ВІДОМА СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ

Дата: 21.10.2021 13:51
Кількість переглядів: 667

 

Про пілотний проєкт «Агро Варта»

Питання утилізації небезпечних відходів є надзвичайно актуальним для розвитку сталого та екологічно свідомого сільського господарства. Забезпечення прозорих та зрозумілих механізмів поводження з такими відходами для сільськогосподарських виробників є надзвичайно важливою умовою належного розвитку як сільських територій так і аграрного сектору в цілому.

Одним із типів відходів, які потребують уваги, є тара з-під засобів захисту рослин (далі – ЗЗР). На сьогодні, відповідно до чинного законодавства, така тара відноситься до небезпечних відходів і поводження з нею має відбуватися лише із залученням належно ліцензованих операторів, які мають відповідні логістичні та виробничі потужності й високі стандарти поводження з небезпечними відходами.

Наразі для держави актуальним є збільшення обсягів збору та забезпечення належної переробки такої тари, вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізації процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб’єктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою, що відноситься до небезпечних відходів.

З цією метою провідні світові виробники ЗЗР об’єдналися на платформі Європейської Бізнес Асоціації та запустили пілотний проєкт «Агро Варта», метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під ЗЗР.

Так, компаніями-засновнаками «Агро-Варти» є наступні виробники ЗЗР: ТОВ «Адама Україна», ТОВ «Басф Т.О.В.», ТОВ «Байєр», ТОВ «ФМС Україна», ТОВ «Нуфарм Україна», ТОВ «Саміт-Агро Юкрейн», ТОВ «Сингента», ТОВ «ЮПЛ Україна».

Даний Проєкт отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на узгоджені дії (Рішення № 562-р від 28.08.2020), а також офіційну підтримку Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів України.

В рамках проєкту за результатами тендеру були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР. А також впроваджено електронну платформу, за допомогою якої можна подавати заявки на збір та переробку тари з-під ЗЗР онлайн форматі (http://agrovarta.org/).

Нижче зазначені компанії безкоштовно для кінцевих користувачів забезпечать повний цикл поводження з тарою з-під ЗЗР компаній-учасників проєкту (збирання, перевезення, переробку та утилізацію).

ТОВ «Утільвторпром»                                    ТОВ «НВК «Укрекопром»

095 132 33 11                                                    65091, м. Одеса,

096 132 33 11                                                    вул. Комітетська, 14 а

068 130 11 33                                                    048 714 86 67

095 130 11 33                                                    044 227 84 83

65000, м. Одеса, вул. Сонячна, 5                    office@ueco.com.ua

utilvtorprom@gmail.com

Більш детальну інформацію щодо реалізації проєкту, Ви можете дізнатися за телефоном:  067 400 90 16 Марина Шимкус, координатор Підкомітету Асоціації.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано