СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

28 жовтня - День визволення України від нацистських загарбників

Дата: 28.10.2021 08:00
Кількість переглядів: 1117

Фото без опису28 жовтня вся наша Україна відзначає одну з найбільш значущих дат в своїй історії — 77-му річницю визволення України від нацистських загарбників. Адже саме в цей день у 1944 році мужні й героїчні наші предки звільнили від нацистської чуми рідну українську землю.

Під час Другої Світової війни на території України точилися битви, багато з яких мали особливо важливе значення для звільнення Європи від нацизму і безпосередньо впливали на перебіг бойових дій.

Довгим, тернистим і вкрай кровопролитним був шлях визволення українських земель, адже довгих 22 місяці тривала битва за її визволення. У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. воїнів, було проведено 15 наступальних операцій. 27 жовтня 1944-го радянські війська визволили Ужгород, а 28-го вийшли на сучасну західну межу України.

Серед тих, хто поклав свої життя, здоров’я, молодість на вівтар Перемоги — тисячі наших земляків-снігурівчан. І ми з вдячністю і сумом згадуємо тих, хто навік пішов від нас за небокрай.

Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності, від посягань сусідньої держави.

Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу.

Доземний уклін вам, дорогі ветерани! 

Вічна і світла пам’ять загиблим!

Слава Україні! Слава її героям!

 

Міький голова Інна Бойко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано