A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Поки горітиме пам’яті свіча…»

Дата: 28.10.2021 11:00
Кількість переглядів: 961

28 жовтня Україна вшановує 77-му річницю вигнання нацистських окупантів. Відзначення цієї дати встановлено Указом Президента України у 2019 році з метою вшанування подвигу Українського народу у боротьбі за свободу, увічнення пам'яті загиблих у Другій світовій війні.Фото без опису

Саме 28 жовтня у 1944 році відбулося остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України та було покладено край поневоленню нашої території нацистами. Довгим, тернистим і вкрай кровопролитним був шлях визволення українських земель, адже майже 2 роки тривала битва за визволення України: від 18 грудня 1942 року до 28 жовтня 1944 року. Вигнання нацистів з України стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів. Спільна перемога не була б можливою без спільних зусиль.

З метою відзначення 77-ої річниці вигнання нацистів з України та вшанування всіх визволителів, які не шкодували свого життя заради миру на рідній землі в бібліотеках Снігурівської ОТГ експонувалися книжкові виставки: «Визвольний жовтень 44-го року», «Україна в полум'ї війни», «Вам визволителі уклін і слава за Україну», «У війні палала рідна Україна», «А пам’ять священна..»  та інші. Представлені на виставках документи, книги та інші матеріали розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні Другої світової війни, змальовують образи учасників воєнних подій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано