A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

9 листопада – День української писемності та мови

Дата: 09.11.2021 10:17
Кількість переглядів: 935

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День Української писемності та мови.Фото без опису

Це свято було встановлене Указом Президента України в 1997 році і відзначається на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія, першого українського історика, видатного письменника та мислителя, ченця Києво-Печерської лаври.

Свято спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення та розвитку,   популяризації, та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності.

Бібліотеки  Снігурівської ОТГ  підготували цикл заходів до Дня української писемності та мови  - мовознавчі години «Найдорожче добро в кожного народу – це його мова» ,«Найдзвінкіше слово рідне» ,мовознавчі вікторини «Чи добре ми знаємо українські імена» ,  «Як не знаєте – розпитайте, коли мудрі – відгадайте» ,годину цікавих повідомлень «І возвеличимо на диво і розум наш, і нашу мову»  , мовні забавлянки «Найдзвінкіше слово рідне».

У кожній бібліотеці оформлені тематичні книжкові виставки  : «Мова – голос нації», «Чарівний світ української мови», «Рідна мова з пісні і любові», «Яке прекрасне, рідне слово!».

Для кожного народу мова - це національна ознака, рівень культури, сутність      свідомості. Багато є мов. А наша одна — чарівна українська!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано