A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Тепло. Затишно. Комфортно» - на Снігурівщині три освітні заклади перевели на альтернативне опалення

Дата: 10.11.2021 08:26
Кількість переглядів: 1029

Фото без описуСнігурівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Павлівський НВК та Снігурівський ДНЗ №4 розпочали новий опалювальний сезон з використанням котелень на альтернативному виді палива. Тепер замість старих і неефективних твердопаливних котлів, нові модульні котельні опалюють приміщення за допомогою пелетів з відходів сільськогосподарського виробництва. Учні та педагогічні колективи вже відчули позитивний ефект від даного впровадження.

«Тепер в школі дуже комфортна температура – 21-22 градуси, адже котельня працює повністю в автоматизованому режимі та дає тепло протягом усієї доби. Окрім того, трудозатрати на підтримку та функціонування системи опалення значно зменшились, адже тепер не потрібно думати про закупівлю вугілля, його зберігання та утилізацію відходів. Велика подяка від усіх учасників освітнього процесу за створення комфортних умов!», – зазначив директор Снігурівської ЗОШ №1 Дмитро Титаренко.

Також своїми враженнями поділилася директор Павлівського навчально-виховного комплексу Тетяна Рудніцька:

«Ми дуже задоволені, що нам встановили таку котельню. Стало комфортно і температура стабільна по всій території школи. Ми навіть не могли і мріяти, що в нашій школі може бути так затишно і тепло. Велика подяка керівництву громади від учителів, учнів та батьків!», – зазначила Тетяна Михайлівна.

Тієї ж думки і директор Снігурівського дошкільного навчального закладу №4:

«Після запуску нової котельні в нас стало набагато тепліше і краще, ніж було раніше. Це однозначно. Значно зменшилося навантаження на завгоспа, бо тепер не потрібно щодня видавати дрова та вугілля для опалення, плюс значна економія на закупівлю палива. Але найголовніше, що в нас тепло», – зазначила директор навчального закладу Олена Піскун.

В свою чергу, очільниця громади Інна Бойко запевнила, що міська влада й надалі продовжуватиме роботи з впровадження альтернативних видів опалення та енергозберігаючих технологій.

Окрім того, на завершальному етапі тривають роботи зі встановлення модульної котельні у Юріївській філії опорного закладу. Невдовзі очікується перший запуск.

Нагадаємо, що в місті Снігурівка вже є соціальні об’єкти, які перейшли на альтернативні види опалення та відчули позитивний ефект – це міська лікарня, міський заклад дошкільної освіти №7, Снігурівська ЗОШ №3 та Снігурівська гімназія ім.Т.Г.Шевченка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано