A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Боротьба зі смертю: мутований штам коронавірусу «Дельта» добрався до Снігурівщини та за місяць забрав життя 43 осіб

Дата: 18.11.2021 12:49
Кількість переглядів: 971

Починаючи з 18 жовтня 2021 року Снігурівська міська лікарня стала «ковідним госпіталем». За цей час до лікувального закладу було госпіталізовано 260 осіб з діагнозом COVID-19. Летальних випадків – 43. Жахливі цифри. Це при тому, що снігурівські лікарі і досі працюють з «ковідом», не отримуючи від НСЗУ доплат за роботу з хворими, які передбачені для медпрацівників. На чолі з головним лікарем Денисом Желнарським колектив лікарні все ж намагається стримувати удари «Дельти».

«З 18 жовтня 2021 року Снігурівська міська лікарня виведена з резерву для лікування хворих на COVID-19. Ми розгорнули 80 ліжок для хворих на COVID-19, а з пацієнтами працює чотири бригади по 16 медпрацівників. Усі вони без перебільшення ризикують власним життям, наражаючи на небезпеку себе та своїх рідних. За роботу в зоні підвищеного ризику НСЗУ має фінансувати доплати до основної зарплатні, але за жовтень гроші поки не надійшли. Лише сьогодні вночі ми отримали договір від Національної служби здоров'я України по «ковідному» пакету медичних послуг. Звісно, лікування хворих на «ковід», та й взагалі їх утримання вимагає значних грошей. Це медичні препарати, кисень, доплати медперсоналу – все це закладається у відповідний пакет медпослуг НСЗУ. Навесні цього року також були затримки, але згодом всі «борги» нам виплачуються. Був час, коли всі без виключення місця були зайняті. Лише ті, хто перебував у реанімації, розуміють, що це таке, коли людина буквально хапається за життя. Чесно кажучи, серед летальних випадків на Снігурівщині абсолютна більшість – невакциновані. Це прикрий факт", — розповідає директор КНП «Снігурівська міська лікарня» Денис Желнарський.

Не зважаючи на те, що кампанія з вакцинації триває, на Снігурівщині щеплення отримали лише трохи менше 13000 жителів. Це менше половини наших земляків.

«За інформацією, яку щоденно надає КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», станом на 17.11.2021 року на Снігурівщині із 26 тисяч осіб щеплено 12793 мешканців, з них отримали дві дози вакцини лише 5028 громадян. Так, люди втомилися від карантину, «кольорових» зон, маскового режиму. Їх можна зрозуміти. Але на сьогодні вакцинація це чи не єдина реальна можливість протистояти COVID-19! За місяць від «Дельти» померли 43 людини. Вдумайтесь в цю цифру! Це страшна статистика», - каже Желнарський.

Інфікований «Дельтою» може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%. Таких людей підключають до апаратів штучної вентиляції легень, проте «витягти» їх з «обіймів смерті» дуже важко.

«Люди, земляки, зрозумійте, сьогодні вся наша країна у прямому сенсі «задихається». У регіонах з високим рівнем захворюваності переповнені лікарні та реанімації. COVID-19 став агресивнішим. Звісно, люди приймають рішення самі - хочу вакцинуюсь, хочу не вакцинуюсь. Тому ми, на жаль, - країна епідемій. Я закликаю, вакцинуватися, бо це - ваше життя. Так, вакциновані хворіють, але вони фактично лікуються вдома, не доходячи до реанімації та не потребуючи кисню. На статистику захворюваності серед вакцинованих впливають і підробки «сертифікату». Людина, яка його просто придбала, має високі шанси потрапити в лікарню та померти від COVID-19, хоча всі вважатимуть, що вона вакцинована. Плюс «страшилки» в інтернеті: всесвітня змова, чіпування. Це і підриває довіру до ефективності вакцини», - розповідає Денис Желнарський.

Скільки ще життів снігурівчан може забрати «Дельта» навіть важко уявити. Адже зараз ми на піку чергової хвилі захворюваності…

«Бажаю всім міцного здоров’я! Ми обов’язково переможемо у боротьбі з «ковід», якщо кожен з нас буде робити те, що від нього залежить, виконуючи елементарні рекомендації. Будьте уважними до стану свого самопочуття та своєчасно звертайтесь до лікаря у разі необхідності!», - відзначив директор міської лікарні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано