A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Звернення Снігурівського міського голови Інни Бойко до Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 27.11.2021 08:00
Кількість переглядів: 705

Фото без описуВ останню суботу листопада ми разом із українцями всього світу вшановуємо пам'ять жертв голодоморів: геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років в Україні.

Снігурівщина також відчула на собі всю біль голодоморів, тому кожен з нас втратив частку свого коріння.

Відбулося масове знищення українського селянства, яке зберігало свою самобутню культуру, мову і традиції. Мало місце і нищення української інтелігенції як розуму нації. В Україні довго забороняли згадувати про Голодомор. Десятки років ми говорили про цю трагедію тільки пошепки, зі страхом та відчаєм. Нас запевняли,  що в Україні не було Голодомору,  а був неврожай, привчали, що це вигадка, і старанно приховували правду. Тоталітарний режим робив усе для того, щоб викреслити з пам’яті сущих і грядущих поколінь українців навіть згадку про цей геноцид.

У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. Висловлюємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

Бажаю, щоб на столі наших співвітчизників завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

Світла пам’ять безвинно загиблим!

 

Снігурівський міський голова 

Інна Бойко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано