A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Повідомлення про встановлення карантинних обмежень

Дата: 10.12.2021 08:29
Кількість переглядів: 789

Відповідно до повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней з патологічного матеріалу від чотирьох туш свиней, виявлених в лісопосадці між населеними пунктами с. Станіслав та с. Широка Балка, Станіславського ОТГ, Херсонського (Білозерського) району, Херсонської області.

Діагноз встановлений на підставі звіту Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 07.12.2021. №004497п.м./21.

АЧС  входить до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин та списку інфекційних та інвазійних хвороб тварин затвердженого МЕБ.

Це одна із найбільш небезпечних хвороб свиней, оскільки характеризується високою смертністю, значними економічними збитками, зумовленими відсутністю вакцини, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, обов'язковістю дотримання ветеринарно-санітарних вимог до утримання свиней, витратами на проведення моніторингових та діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів, в разі загрози чи виникнення хвороби та торговельними обмеженнями, що запроваджуються для недопущення її розповсюдження. Вірус африканської чуми свиней не становить небезпеки для людини.

Діюча Інструкція з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней єдиним заходом профілактики даного захворювання передбачає високий рівень біозахисту господарств всіх типів, в тому числі особистих господарств населення. В таких господарствах передбачено заборону відвідування території сторонніми особами та транспорту, робота в спецодязі та спецвзутті, які зміняються при виході з приміщень, закріплення інвентарю за окремими приміщеннями, визначене походження тварин (в тому числа сторожових) та кормів для тварин, попередження потрапляння на територію бродячих тварин та птахів, своєчасну та якісну дезінфекцію, дезінсекцію та дератизацію тощо.

Застерігаємо щодо заборони закупівлі, вивезення живих тварин, продукції харчування та фуражу з територій, де введено карантинні обмеження, адже  дешевизна зваблює підприємливих осіб до наживи. Окрім того, в разі перебування у Вас гостів із регіонів, де встановлено діагноз на африканську чуму свиней, не використовувати для годівлі тварин відходи харчування, привезенні звідти. Благополуччя наших тварин залежить лише від нас.

В разі падежу або захворювання свиней, необхідно звертатися за телефоном «гарячої лінії» Снігурівської районної державної лікарні ветеринарної медицини 2-15-87 цілодобово.

                                                                 

Снігурівське управління Головного

управління Держпродспоживслужби

в Миколаївській області

                                                                                                                                                    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано