A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Звіт депутата Дарбіняна Д.В. про роботу у 2020-21 рр

Дата: 16.12.2021 14:48
Кількість переглядів: 508

За перший рік своєї роботи у Снігурівській міській раді 8 скликання станом на 16 грудня взяв участь у всіх пленарних засіданнях сесій, на яких було розглянуто майже 600 питань, а також у роботі постійної комісії з питань прав людини, законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, до якої мене було обрано. Вважаю, що відвідуваність - один із важливих критеріїв для депутата, який відповідально ставиться до функцій та повноважень, покладених на нього виборцями. Тому обов'язково планую взяти участь у наступній черговій сесії, яка відбудеться у грудні 2021 року, де буде прийнято найважливіший документ - бюджет Снігурівської міської громади на 2022-й рік. 

У грудні 2021 року я обраний керівником фракції ПП "СЛУГА НАРОДУ" в Снігурівській міській раді. За цей період наша фракція взяла активну участь у засіданнях профільних комісій, у прийнятті важливих рішень на сесіях ради, у вирішенні питань місцевого значення, у проведенні різноманітних заходів, у акціях з озеленені міста тощо.

За даний період до мене надійшло 50 усних та письмових звернень громадян нашої ОТГ та 5 колективних звернень, які були розглянуті відповідно до повноважень та компетенції депутата міської ради. Частина з них була направлена до депутатів вищого рівня, посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування. Активно здійснював виступи на сесіях міської ради як з трибуни, так і з місця. Мною подано та підтримано радою 1 депутатський запит стосовно неприпустимості відключень електроенергії в населених пунктах нашої громади у опалювальний період, який направлено до АТ "Миколаївобленерго". Також направлено 4 депутатські звернення з питань ремонту доріг, відновлення освітлення, залучення коштів державної субвенції та реалізації молодіжних й екологічних проектів.

Виїзних прийомів громадян з огляду на пандемію COVID-19 та високий рівень захворюваності на Снігурівщині, цього року не проводив. Тож, питання від громадян протягом періоду приймав особисто, дистанційно або через засоби зв'язку (електронна пошта, телефон).

За цей проміжок часу міською радою за активної участі депутатів:

- взято на забезпечення міську лікарню та ЦПМСД;

- створено Відділ соцзахисту, Територіальний центр соціального обслуговування населення та Публічну бібліотеку ОТГ;

- відкрито сучасний Центр надання адміністративних послуг;

- організовано новий автобусний маршрут на "Птахофабрику" та у процесі розробки перебувають маршрути з сільської місцевості до центру громади;

- відкрито ярмарок для сільгосптоваровиробників замість торгівлі у невстановлених місцях.

- забезпечено законне право мешканців громади на отримання у власність земельних ділянок під ОСГ: переважна більшість - це вчителі, медики, військовослужбовці, пенсіонери.

- продовжено впровадження альтернативних видів опалення у закладах освіти, зокрема у ЗОШ №1, Павлівському НВК, ЗДО №4, Юріївській філії опорного закладу;

- забезпечено новими меблями навчальні заклади Нової української школи в рамках освітньої субвенції;

- створено молодіжну ініціативну группу для участі у проектах, спрямованих на збереження екології в громаді, підтримку благоустрою;

- висаджено більш ніж півтисячі зелених насаджень по населеним пунктам громади;

- затверджено важливий містобудівний документ - Генеральний план м. Снігурівка;

- тривають роботи з проведення інтернету до 9 сіл нашої ОТГ за кошти державної субвенції;

- побудовано 3 дитячі майданчики у м. Снігурівка, с. Галаганівка та с. Кобзарці на загальну суму 900 000 грн за сприяння народного депутата Ігоря Негулевського та за кошти місцевого бюджету;

- придбано автобус за 1 900 000 грн для організації маршруту з сільської місцевості до міста за кошти субвенції (які залучив народний депутат І.П.Негулевський) та місцевого бюджету;

- впроваджено систему особистого електронного голосування депутатів та відновлено онлайн-трансляції сесій міської ради, що безумовно дасть можливість зробити волевиявлення кожного депутата з будь-якого питання прозорим, а пленарні засідання відкритими для кожного виборця, навіть тих громадян, які не можуть бути присутніми на них особисто.

На виборчому окрузі (с. Афанасіївка) за цей час:

- міською радою було проведено роботи з відновлення вуличного освітлення, заміни ліхтарів;

- спільно з керівництвом на місцях було організовано подворове вивезення твердих побутових відходів;

- у вирішенні місцевих питань співпрацював із депутатом Баштанської районної ради Оксаною Ковальок та старостою Василем Хомко, яким дуже вдячний за допомогу та оперативність у вирішенні деяких проблем безпосередньо на місці.

Нагадаю, у 2021 році Фондом «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» було сформовано рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч, та опубліковано списки ТОП-20 громад по регіонах. Серед 51 громади нашої області, яких було оцінено, 5-е місце посіла наша Снігурівська ОТГ! Вважаю це закономірним результатом злагодженої роботи апарату міської ради, депутатів та виконавчого комітету. Також хочу наголосити, що поряд з певними досягненнями міської ради та депутатського корпусу за перший рік нашої спільної роботи відбувається і щоденна кропітка праця, яку нам з вами не завжди помітно. Зокрема, комунальні підприємства продовжують надавати в громаді якісні послуги з водопостачання, відновлення вуличного освітлення, ремонту водомереж, наведення благоустрою, вивезення сміття тощо. Задача депутатського корпусу та міської ради - налагодити всі життєво-важливі для мешканців процеси та мати зворотній зв'язок з людьми.

Апарату міської ради та депутатському корпусу бажаю сил та наснаги у роботі!

Міцного здоров'я, миру та нових досягнень на благо нашої Снігурівщини!

Всіх вітаю з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!

 

З повагою, депутат міської ради Денис ДАРБІНЯН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано