A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

«Наша мета не лише зберегти заклад, а модернізувати та вивести його на значно вищий рівень надання послуг», - директор КНП «Снігурівська міська лікарня» Денис Желнарський.

Дата: 19.01.2022 16:06
Кількість переглядів: 564

Фото без описуМинулий рік для комунального некомерційного підприємства «Снігурівська міська лікарня» видався нелегким. Керівництво та персонал закладу під час двох хвиль «коронавірусу» протистояли невидимому «ворогу», а припали ці події саме на час реформ не лише у лікарні, а й у галузі медицини по країні загалом. Про роботу закладу у 2021 році, досягнення, перспективи та плани лікарні розповість мешканцям громади директор КНП «Снігурівська міська лікарня» Денис Желнарський.

 

- Денисе Олеговичу, у 2021 році Снігурівська міська лікарня успішно пройшла акредитацію. З чого почалась робота?

- Без відповідних «пакетів» розраховувати на кошти від Національної Служби здоровя України немає сенсу. Тому нами насамперед були укладені договори з НСЗУ про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій у 2021 році. Це і хірургічні операції, і стаціонарна допомога дорослим та дітям, і медична допомога в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація), ФГДС, мобільна та стаціонарна  паліативна допомога, стоматологічна медична допомога та 2 інших. На 2022 рік сподіваємося розширити цей перелік.

 

- Як і всюди, однією з головних проблем українських лікарень стала боротьба з «ковідом». Як саме вона проходила у вас?

- Лікарня надавала та продовжує надавати медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою. Був період, коли ми приймали хворих з усієї області. За цей час стаціонарно проліковано 694 пацієнти з діагнозом COVID-19. По відділенням підприємства стаціонарно проліковано 2418 чоловік, із них сільських жителів – 47%. Відзначу, що ми відразу застрахували усіх своїх працівників: їх здоров’я та життя для нас – найголовніша цінність, адже ці люди – у перших ешелонах на війні з вірусом, тому наражають на небезпеку не лише себе, а й своїх рідних, з якими контактують.

 

- Кадри вирішують все. Чи згодні Ви з таким твердженням?

- Так, повністю згоден. Зазначу, що штатна чисельність працівників нашого закладу на сьогодні становить 219,25 одиниць, з них фактично працюють 38 лікарів, 82 медичних сестри, 53 молодших медпрацівника. Проте забезпеченість нашого закладу лікарями поки що складає лише 61%, тож працюємо над вирішенням цієї проблеми. Минулого року приступили до роботи два лікаря-хірурга, лікар-анестезіолог, лікар акушер-гінеколог та лікар-уролог. Плануємо продовжувати активну роботу по залученню нових кадрів та розраховуємо на продовження активної підтримки з боку міської ради,  адже в цьому році нам суттєво допомогли і житлом, і фінансами на підтримку молодих кадрів. Професійно підготовлені кадри та їх необхідна кількість – запорука надання якісних медичних послуг. Намагаємося йти в ногу з часом, удосконалювати вміння та навички, обладнання, тож наші лікарі в цьому році пройшли курси спеціалізації та отримали додаткові спеціальності:  терапія,  кардіологія,  інфекційні  хвороби,  телемедицина тощо.

 

- Куди саме лікарня витрачає кошти? На які потреби?

- Коштів бракує. Та не зважаючи на це, ми шукаємо вихід із будь-якої ситуації. Адміністрацією  КНП «Снігурівська  МЛ»  за  рахунок  коштів  місцевого  бюджету були покриті витрати на оплату комунальних послуг на суму 5 368 125,6 грн. Лише вдумайтесь у цю цифру. Електроенергія зросла, і це суттєво вдарило в тому числі й по лікарні. Доступними та якісними лікарськими засобами та виробами медичного призначення було забезпечено пільгових категорій населення на суму 629 261,28 грн. Була виплачена одноразова  матеріальна допомога молодим медикам, які прибули працювати в наш заклад, та виплачено щомісячну допомогу, які не забезпечені житлом. Багато вкладаємо в розвиток, у інфраструктуру закладу. Проведено ремонт рентген-кабінету, поточний ремонт відділення хірургічного корпусу,  відділення  матері  та  дитини, автоклавній. У поліклінічному корпусі тепер є у вільному доступі покриття Wi-Fi для співробітників та відвідувачів. Встановлені кондиціонери та система доочистки води, придбано 7 медичних функціональних ліжок для реанімаційного відділення, повністю оновлено посуд для харчування пацієнтів, від спонсорів отримали 3 нові автоматичні пральні машини. Проводиться дооснащення кабінетів комп’ютерами. Придбано сучасні УФ-шафи для ендоскопічного кабінету, операційної, перев’язувальних кабінетів, дерматоскоп для дерматовенеролога, 2 сучасних лабораторних аналізатори. Також у лікарні за цей час з’явилось 3 нових апарати ШВЛ, 7 інфузійних насосів для дозованого  введення лікарських  засобів, пульсоксиметри, більше 50 концентраторів кисню (3 з них - високого тиску),  сучасна цифрова рентгенівська система вартістю 2,9 млн. грн. Придбано сучасний дизельний генератор з системою AVR, дефібрилятор з функцією синхронізації та кардіостимуляції, операційний хірургічний та медичний інструментарій, нові аквадистилятори, штативи, тонометри, проявний  комплекс «Кровлекс» та багато іншого необхідного для роботи обладнання. Окрім того, проводиться  постійний  пошук  та  залучення  коштів для поліпшення матеріально-технічного оснащення та функціональної спроможності нашого закладу. Отримана  субвенція на придбання цифрового  дентального рентген-апарату вартістю 250 000 грн та 2 580 000 грн залучено на реконструкцію кисневої системи. Очікується поставка нового сучасного багатовартісного кисневого генератора.

 

- Які плани на майбутнє?

- На даний час завершуються роботи по проекту «Капітальний  ремонт  системи  киснепостачання стаціонарно-хірургічного корпусу комунального некомерційного  підприємства  «Снігурівська  міська  лікарня»  Снігурівської  міської  ради, що дасть змогу забезпечити повноцінну автономізацію постачання медичного кисню, який є життєво необхідним для важких хворих в теперішні нелегкі часи. Також нами за  власні кошти розроблена  проектна  документація по встановленню автоматичної  пожежної сигналізації приміщень хірургічного корпусу КНП «Снігурівська міська  лікарня». Проведена підготовка до запуску на 2022 рік кабінету телемедицини,  пакету «Хірургія  одного  дня»  для  подальших перспектив співпраці з НСЗУ. Багато нововведень від держави, до яких треба дуже серйозно віднестися, прорахувати та підготуватися. Взагалі багато зроблено за цей рік, але можливостей призупинятися не маємо. Наша мета не лише зберегти лікарню, а модернізувати та вивести її на значно вищий рівень надання послуг населенню. Втім, як ми знаємо, в основному лікарня фінансується за рахунок бюджету Снігурівської громади та надходжень від надання платних послуг, але силами однієї ОТГ досягти цього нереально, тож ми розраховуємо, що Широківська та Горохівська громади, розуміючи важливість лікарні для людей, підставлять своє плече. Тим паче, що ми лікуємо мешканців усіх трьох громад колишнього Снігурівського району, не заглядаючи, як кажуть, у паспорт, не дивлячись, де вони прописані. Ще дуже багато треба зробити, щоб наш заклад і надалі залишався конкурентноспроможним. Підбиваючи підсумок з вищесказаного, хочу зазначити, що лише об’єднання зусиль трьох громад колишнього Снігурівського району стане запорукою розвитку наших медичних закладів.

- Дякуємо за надані відповіді!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано