СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Звернення міського голови Інни Бойко до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 08:11
Кількість переглядів: 496

Фото без описуГолокост – одна із наймасштабніших трагедій в історії людства. І сьогодні, 27 січня, у річницю звільнення військами Першого Українського фронту в’язнів нацистського табору в Освенцімі, світове співтовариство вшановує пам’ять жертв мільйонів невинних людей, яких знищили лише за належність до єврейського народу.

Жертвами Голокосту на українських землях стали більше мільйона євреїв. Українці завжди пам’ятатимуть найстрашніший злочин нацизму, згадуючи Освенцим, Варшавське гетто, Бабин Яр та інші місця упокоєння жертв Голокосту.

Пройшовши через страхіття Голодомору 1932-1933 років, українці як ніхто інші розуміють біль єврейського народу. Це наш спільний біль, який щемить у серцях українців, ятрить рани нашої багатостраждальної землі, гіркими рядками повнить книгу буття Українського народу.

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, чиї житті забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям. Приєднуємося до загальної печалі й прагнемо співчувати болю та втраті, ім’я якої Голокост. Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться!

Миру всім нам, наснаги та сил.

 

Міський голова

Інна Бойко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано