A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

29 січня Україна відзначає День пам'яті Героїв Крут

Дата: 28.01.2022 14:09
Кількість переглядів: 737

Фото без опису29 січня 1918 року на залізничній станції Крути в Чернігівській області 300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова, яка в числі інших вела наступ на Українську народну республіку. За свідченнями учасників подій, було вбито понад 250 осіб з української сторони. Точно відомі імена 27 студентів, яких взяли в полон і розстріляли. Їх тіла пізніше були урочисто перепоховані на Аскольдовій могилі в Києві.

На вшанування пам’яті загиблих героїв Крут   у  бібліотеках      відбулись   історико-патріотичні заходи.  Зокрема, година історії «Крути - Невгасимий вогонь української волі»  для     учні  8-х  класу Снігурівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 пройшла  в Публічній бібліотеці.    У   бібліотеках-філіях    проведено: годину вшанування «На Аскольдовій могилі український цвіт», історичний урок «КРУТИ: крок у безсмертя»,патріотичну годину  «Крути. Бій за перемогу»,годину пам’яті  «Не забудь героїв триста»,годину пам’яті та скорботи «День пам’яті та надії» та інші. Екcпонувалися книжкові виставки «Юні оборонці Батьківщини»,«Герої Крут - наша слава,наша історія», «Героям Крут присвячується».

Всі заходи були спрямовані на виховання почуття патріотизму, відданості, любові до Батьківщини та пам’яті про тих, хто відстоював і відстоює свободу і незалежність України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано