A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

У Снігурівці відбувся мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-ої річниці з дня виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2022 18:12
Кількість переглядів: 799

Відповідно до Указу Президента України від 11.02.2004 року, 15 лютого в Україні відзначається  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану. Радянсько-афганська війна тривала 3340 днів, обидві сторони понесли величезні втрати.  15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю. Сьогодні виповнюється 33 роки з того часу.

Страшними дорогами афганської війни пройшли і наші 168 снігурівчан. Але не всім випав щасливий квиток повернутись додому цілим і неушкодженим. Двоє наших земляків повернулися у «чорних тюльпанах»: Діденко Сергій Владиславович та Пеншин Ярослав Олександрович. Вже вдома помер від ран Олександр Кормилець. А зовсім недавно снігурівчани попрощалися з воїном-афганцем, засновником та першим головою Спілки ветеранів Афганістану Зіньковським Юрієм Григоровичем. Світла їм пам’ять! 

У вівторок, 15 лютого 2022 року, біля пам’ятника воїнам-афганцям зібралися учасники бойових дій на території інших держав, керівництво громади та небайдужі снігурівчани, аби вшанувати пам’ять всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання, схилити голови перед їх мужністю та витримкою і покласти квіти до меморіалу.

Заупокійну літію за загиблими та померлими воїнами-миротворцями провів митрофорний протоієрей, настоятель Церкви Миколая літнього отець Володимир.

Війна в Афганістані – це трагедія сотень тисяч людей, мужність, кров і біль, душевні страждання і втрати… Це не лише незагоєна рана, біль її учасників, це – застереження на майбутнє.

Після закінчення Другої світової  війни українські військові брали участь ще  у 24 локальних  війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав.  Окрім Афганістану  вони також виконували інтернаціональний  обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Чехословаччині, Анголі, Лівані,  на острові Куба та в багатьох інших “гарячих” точках.

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 40 тис. військовослужбовців. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано