A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Шановний пане Володимире та колектив лікарні!

Дата: 21.07.2022 22:27
Кількість переглядів: 1400

Фото без описуУ відповідь на Ваше звернення від 15.07.2022 року хочу надати Вам реальну картину ситуації, про яку йдеться. Намагатимусь роз'яснити це простими словами, зрозумілими всім і кожному, щоб і надалі не виникало питань ані у простих мешканців, ані у колективу лікарні.

В Снігурівській ОТГ існує два медичних заклади: КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" та КНП "Снігурівська міська лікарня", засновником обох закладів є міська рада.

За рахунок міського бюджету фінансуються комунальні послуги, такі як опалення, електроенергія, бензин та тому подібні. Заробітна плата фінансується виключно за рахунок коштів Національної служби здоров'я України.

Функцiй з контролю за нapaxyванням та виплатою заробiтноi плати працівникам міська рада не здійснює. Це не в наших повноваженнях. Проте контроль за виконанням чинного законодавства України є нашим обов'язком.

По-перше, ми дійсно щиро переймаємось проблемами тих, хто залишився на окупованій території та співчуваємо їм, бо багато хто з нас певний період часу також провів в окупації, виїхавши на підконтрольну Україні територію. Це дійсно важко.

За всі нарахування, які і раніше, і на сьогоднішній час проводяться робітникам комунального некомерційного підприємства, відповідає безпосередньо головний лікар закладу. Жодних рекомендацій щодо зменшення заробітної плати працівникам, які залишились на окупованій території, ні виконавчий комітет міської ради, ні депутатський корпус, ні я особисто не надавали головному лікарю.

Ті працівники, які залишились там зараз і працюють, мають отримувати всі виплати, надбавки, премії, які їм встановлено штатним розписом та ГОЛОВНИМ ЛІКАРЕМ. Наказ на премії надається щомісяця головним лікарем в бухгалтерію для нарахувань. Головний бухгалтер контролює ліміти, стан надходжень коштів, наявність наказів для нарахування.

Відповідно до постанов уряду та відповідних наказів медичні сестри повинні отримувати не менше 13000 грн, а лікарі не менше 20000 грн. Більше? Будь ласка, але виходячи із стану фінансування.

Тож, звинувачення щодо обмежень в отриманні заробітних плат, тим кто працює - БЕЗПІДСТАВНІ. Вони грунтуються на чутках ворогів.

Зауважу, що ті медичні працівники, які виїхали з тимчасово окупованої території, мали законне право на отримання не менше 2/3 посадових окладів (не від 13 та 20 тис.грн відпо, а від посадових окладів згідно штатного розпису). Нами для забезпечення виконання Конституції України, Законів України було прийнято рішення виконкому щодо виплати цим працівникам. Рішення вважаю законне, так як люди, які виїхали, мали та мають на це право, вони теж в свій час внесли вклад в отримання коштів від НСЗУ.

Виконком рекомендував здійснення виплат таким працівникам у розмірі окладу, головний лікар видав наказ - 2/3 від окладу. Як вбачається з наказу головного лікаря, він зробив так, як вважав за потрібне. Це не є порушенням, і допускаю, що це зроблено для того, щоб забезпечити на рівні виплати тим, хто залишився в окупації.

Хочу додати, що з початку війни і до 19 березня працівниками міської ради лікарня постійно забезпечувалась продуктами харчування, хлібом, ліками. Запас продуктів був наданий за рахунок і залишків продуктів по школам, дитячим садкам, співпраці з сільгостоваровиробниками, з усіх можливих джерел. За оцінкою головного лікаря, запасів вистачило майже на два місяці. Працювати в умовах окупації аппарату міської ради неможливо ні з моральної точки зору, ні з законної. Але це не значить, що ті, хто залишились працювати в лікарні, територіальному центрі чи комунальних підприємствах порушили закон, якщо вони допомагають людям. Ніхто їх зрадниками не вважає.

Окупанти своїми чутками вносять Вам неправдиву інформацію по багатьом питанням. Не довіряйте їм. На Снігурівщині залишилось дуже багато патріотів, і всі вони чекають на звільнення.

Щоб забезпечити безпеку тим, хто там залишився працювати, всі фінанси та право ними розпоряжатися знаходяться на підконтрольній Україні території, змінені керівники там, де вони не виїхали. Призначені тимчасово виконуючі обов'язки.

До речі, за рахунок міського бюджету зараз проводяться розрахунки за опалення за минулий період, щоб не було боргів, і була можливість вирішувати питання на майбутнє.

Якщо Вами встановлені факти несправедливого розподілу заробітних плат тим, хто залишився, звертайтеся, давайте будемо розглядати, знаходити вирішення проблеми.

Окупанти та колаборанти з цим точно не допоможуть!

З повагою до колективу,

Снігурівський міський голова

І.Бойко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано