СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

26 листопада - День пам’яті жертв голодоморів. 

Дата: 26.11.2022 07:00
Кількість переглядів: 98

Фото без описуУ ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу особливо сумне місце займає Голодомор 1932-1933 років. За різними даними, у 1932-1933 роках від голоду загинуло до 10 мільйонів людей.

Голодомор став масштабною національною трагедією, яку підсилили переселення, тюрми, табори.

Десятиліттями тривала заборона на пам’ять про жертв Голодомору — жодних публічних розмов, жодного вшанування пам’яті невинно вбитих. Нині ми маємо можливість говорити та поширювати правду.

Північна країна-сусід, яка днями була визнана Європарламентом спонсором тероризму, продовжує свої ганебні напади на мирних мешканців - як дев´ять десятиліть тому, так і зараз. Як і тоді, росія намагається зламати волю українців, зухвало на очах усієї світової спільноти розпочала повномасштабну війну та новий геноцид, намагаючись повністю знищити нашу націю.

Борячись за власну державу, ми маємо пам’ятати про кожен наш крок до незалежності, про кожну історичну віху, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося.

Схилімо голови в глибокій жалобі і запалімо свічки пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Збережімо суспільну злагоду в нашій державі, за незалежність якої боролися наші предки та продовжують боротися наші сучасні Герої-захисники!

Вічна шана і незгасима пам’ять жертвам геноциду українського народу!
Пам’ятаємо. Єднаймося. Переможемо!


Начальник Снігурівської міської військової адміністрації
Іван Кухта

Міський голова
Інна Бойко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано