A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Про визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації

Дата: 03.12.2022 11:30
Кількість переглядів: 297

Фото без описуВідповідно до статті 202 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та Положення про Державну екологічну інспекцію України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.2017 No 275, Держекоінспекція відповідно до покладених на неї завдань здійснює розрахунок розміру шкоди, збитків і втрат, завданих навколишньому природному середовищу та природним ресурсам держави з питань, що належать до її компетенції, внаслідок виникнення аварій, надзвичайних ситуацій, військової агресії, військових, терористичних або інших злочинних дій, у тому числі з початку дії правового режиму воєнного стану.

Бойові дії та ворожі обстріли призводять до забрудненням атмосферного повітря неорганізованими викидами забруднюючих речовин або суміші таких речовин внаслідок виникнення пожеж, також призводять до пошкодження, руйнування будівель, споруд та інших об’єктів, що спричиняє засмічення земельних ділянок відходами руйнації, а саме частинами (уламками) пошкоджених (зруйнованих) об’єктів, а також матеріалами, предметами, які були всередині або поряд з такими об’єктами у момент пошкодження (руйнування).

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 No326 «Про затвердження Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації» встановлено, що Держекоінспекція є відповідальною зокрема за визначення шкоди та збитків зумовлених забрудненням атмосферного повітря, забрудненням і засміченням земельних ресурсів, внаслідок збройної агресії російської федерації.

04.04.2022 No 167, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.04.2022 за No406/37742, «Про затвердження Методики визначення розміру шкоди завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану» затверджено Методику для визначення шкоди зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів допущених унаслідок збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану. Пунктом 3, розділу ІІ Методики 167 зазначається, що факти забруднення ґрунтів та/або засмічення земель встановлюються у т. ч. шляхом опрацювання висновків будь-яких експертиз, пояснень, довідок, документів, матеріалів, відомостей, отриманих, зокрема, з будь-яких джерел, оперативних повідомлень фізичних та юридичних осіб тощо.

Таким чином фізичні та юридичні особи (в тому числі приватні підприємства та громадяни), які є власниками земельних ділянок, або на території яких були пожежі можуть подати до Державної екологічної інспекції Південно–Західного округу (Миколаївська та Одеська області) оперативне повідомлення по випадки забруднення атмосферного повітря, забруднення і засмічення земель внаслідок збройної агресії та бойових дій для визначення розміру шкоди, яка завдана землі та атмосферному повітрю.

Для повідомлення інформації, а також надання додаткової консультації, необхідної для розрахунку шкоди, радимо звертатись безпосередньо до виконавця цього листа, а також надсилати листи електронною поштою за адресою sw@dei.gov.ua

Ворог повинен сплатити сповна за всі свої злодіяння, в тому числі за злочини проти довкілля України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано