СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Про критичну інфраструктуру

Дата: 18.01.2023 11:53
Кількість переглядів: 231

20.12.2022 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2022 № 1384, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України та затверджено в новій редакції Порядок віднесення об’єктів до критичної інфраструктури.

З метою ідентифікації підприємства, як об’єкта критичної інфраструктури, а також його категоризації, йому необхідно подати згідно з пунктом 8 розділу V Методичних рекомендацій щодо категоризації об’єктів критичної інфраструктури, затверджених наказом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 15 січня 2021 року № 23, дані щодо:

- належності об’єкта критичної інфраструктури до певного сектору(ів) (підсектору(ів)) критичної інфраструктури;

- типу основної послуги (основних послуг), яку(і) об’єкт критичної інфраструктури надає ( відповідно до національного класифікатору видів економічної діяльності 2012 р);

- повної назви організації, форми власності, ЄДРПОУ власника (розпорядника) об’єкта критичної інфраструктури, місцезнаходження організації;

- керівника власника (розпорядника) об’єкта критичної інфраструктури (прізвище, ім’я, по батькові, номери контактних телефонів, email);

- найменування об’єкта критичної інфраструктури, фактичної адреси місцезнаходження об’єкта критичної інфраструктури;

- отримання об’єктом критичної інфраструктури основних послуг від інших об’єктів критичної інфраструктури, ненадання яких вплине на функціонування об’єкта критичної інфраструктури;

- надання об’єктом критичної інфраструктури основних послуг іншим об’єктам критичної інфраструктури, ненадання яких вплине на функціонування інших об’єктів критичної інфраструктури;

- рівнів негативного впливу, які особа, суспільство, навколишнє природне середовище, економіка, національна безпека та обороноздатність країни можуть зазнати внаслідок порушення або припинення функціонування об’єкта критичної інфраструктури відповідно до критеріїв, зазначених у додатках 1 і 2 до Методики.

Наразі, у Міністерстві аграрної політики та продовольства України створено робочу групу з ідентифікації та категоризації об’єктів критичної інфраструктури в секторі харчової промисловості та агропромислового комплексу та розпочато збір заявок з метою фіксації об’єктів критичної інфраструктури, важливих для продовольчої безпеки.

Документи з супровідним листом довільної форми про включення до переліку об’єктів критичної інфраструктури, підприємства можуть надсилати на поштову адресу Міністерства: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24 або на e-mail:agro-ki@minagro.gov.ua.

Документи подані з порушенням зазначених вимог або подані не в повному обсязі, робочою групою не розглядатимуться та будуть повернуті заявнику.

Мінагрополітики акцентує увагу на тому, що у разі повторного подання пакету документів або додавання до вже раніше поданих документів, необхідно обов’язково надсилання повний пакет, тобто включно з документами, що подавались при першому зверненні.

Зазначений пакет документів подається з новим супровідним листом (з нових вихідним номером та датою), до якого додаються одним архівом всі необхідні документи.

З більш детальною інформацією та зразками заповнення додатків 1 та 2 до Методики, підприємства можуть ознайомитись за посиланням: https://minagro.gov.ua/napryamki/kritichna-infrastruktura/vklyuchennya-pidpriyemstv-do-pereliku-obyektiv-kritichnoyi-infrastrukturi або шляхом звернення до наступних відповідальних осіб робочої групи Мінагрополітики, в залежності від напрямків:

Рослинництво - Сергій Гвоздь 044 363 08 45;

Тваринництво - Ірина Сагановська, 044 363 08 20;

Переробка, виробництво харчової продукції - Ярослав Черевичний 044 363 14 26;

Зрошувальні системи та канали - Оксана Дехтяр, 044 363 05 40


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано