A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

До відома сільськогосподарських товаровиробників Снігурівської міської територіальної громади

Дата: 20.01.2023 18:50
Кількість переглядів: 329

Фото без описуМиколаївська область майже з перших днів військової агресії Російської Федерації перебуває в епіцентрі бойових дій. Внаслідок цього постраждало чимало сільськогосподарських товаровиробників, в тому числі знищено/пошкоджено техніку, знищено посіви, відсутній доступ до полів, проведена мобілізація працівників на військову службу тощо. Зазначене матиме суттєвий вплив на зменшення частки власного сільськогосподарського товаровиробництва за звітний період 2022 року (менше 75 %), що є підставою для застосування для такого сільгоспвиробника загальної системи оподаткування у 2023 році.

В підпункті  298.8.4 пункту 298.8 статті 298 Податкового кодексу України говориться, що «у разі, коли у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва становить менш як 75 відсотків, сільськогосподарський товаровиробник - юридична особа сплачує податки у наступному (звітному) році на загальних підставах.

Якщо така частка не перевищує 75 відсотків у зв’язку із виникненням обставин непереборної сили у попередньому податковому (звітному) році, до платника податку в наступному податковому (звітному) році зазначена вимога не застосовується. Такі платники податку для підтвердження статусу платника єдиного податку подають податкову декларацію разом із рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних рад про наявність обставин непереборної сили та перелік суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин».

Торгово-промислова палата України визнала військову агресію Російської Федерації проти України форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили) (лист від 28.02.2022 №2024/02.0-7.1).

На підставі наданої інформації, пропонуємо сільськогосподарським товаровиробникам нашої громади, які перебувають на спрощеній системі оподаткування і є платниками єдиного податку, та які внаслідок воєнного стану мають частку власного сільськогосподарського товаровиробництва за податковий (звітний період) 2022 року менше, ніж 75 відсотків, надати відповідні звернення на адресу Миколаївської обласної ради про  включення відповідних  юридичних осіб-суб’єктів господарювання  до рішення обласної ради про перелік суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано