СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 08:56
Кількість переглядів: 395

Фото без описуЦе страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і що отримало назву - Голокост, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в нацистській Німеччині.

В історії людства було безліч «темних» плям, але так відверто, широкомасштабно і цинічно, суспільство ще не падало ніколи. Маніпуляції громадською свідомістю, нездорові ідеї і злочинне замовчування, які супроводжували весь цей жах, не давали тоді повною мірою усвідомити справжній стан речей, і це сумно. Однак все світове співтовариство здригнулося, коли почали відкриватися факти і підтвердження подібних злодіянь.

У 21 столітті історія зробила черговий виток – росія-агресор  скоює злочин проти людяності в Україні, повторює геноцид 20 століття. Але українці вкотре об’єднались, стали на захист свого майбутнього і дають гідну відсіч ворогу аби зберегти нашу націю, нашу історію, свободу та незалежність, яку виборювали наші предки.

Немає таких слів, щоб висловити пекучий біль та горе, згадуючи ті страшні події та усвідомлюючи масштаби трагедії тоді та сьогодні.

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, чиї життя забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які  зберігали життя та допомагали єврейським родинам, і нерідко платили за це своїм життям. Приєднуємося до загальної печалі й прагнемо співчувати болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Будемо пам’ятати.

Перемоги та миру усім нам, наснаги та сил здолати ворога.

 

Начальник Снігурівської міської військової адміністрації

Іван Кухта

 

Снігурівський міський голова

Інна Бойко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано