A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Ольга Стефанішина обговорила з делегацією Комітету ЄС з питань політики та безпеки підтримку України на шляху до членства в ЄС

Дата: 31.03.2023 16:57
Кількість переглядів: 398

Фото без опису30 березня відбулася зустріч Віцепремʼєр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної з делегацією на чолі з Головою Комітету ЄС з питань політики та безпеки Дельфіною Пронк. Участь у зустрічі взяли посли всіх 27-ми країн-членів ЄС та Посол ЄС в Україні.

Ольга Стефанішина поінформувала учасників про прогрес на шляху України до членства в ЄС, нагальні потреби України в контексті триваючої війни росії, а також плани щодо відновлення нашої країни.

Віцепремʼєрка розповіла про поступ у виконанні семи рекомендацій Єврокомісії, які Україна отримала зі статусом кандидата:

«Президент, Уряд та Парламент працюють в повній синергії та докладають всіх зусиль, щоб досягти максимальних результатів у виконанні семи рекомендацій до проміжної оцінки Європейської Комісії, яку очікуємо отримати наприкінці весни, – зазначила Ольга Стефанішина. – Ми запустили процес селф-скринінгу, аби визначити та усунути прогалини у відповідності національного законодавства європейському. Для аналізу близько 29 тисяч acquis ЄС задіяні сотні інституцій, НГО та експертів, за результатом якого уряд розробить Національну програму імплементації законодавства України до права ЄС».

За словами Віцепремʼєр-міністерки, ці процеси покликані прискорити та продемонструвати готовність і рішучість України до початку перемовин щодо членства в ЄС вже в цьому році, адже європейська інтеграція нашої країни – це питання виживання держави.

Ольга Стефанішина також висловила подяку за активну роботу та рішення про збільшення загального бюджету Європейського фонду миру на 2 млрд євро. В межах Фонду Євросоюз допомагає задовольняти критичні потреби Збройних сил України. 

«Фінансова та військова допомога європейської спільноти є цінною частиною нашої перемоги у війні проти росії та найкоротшим шляхом до відновлення миру та безпеки в Європі та поза її межами, – наголосила урядовиця. – Для якнайшвидшого завершення війни, розпочатої росією, необхідне продовження своєчасної військово-технічної допомоги Україні з боку наших партнерів. Ми вдячні за схвалення лідерами країн ЄС спільного плану щодо прискорення постачання артилерійських боєприпасів Україні. Такі кроки сприятимуть розвитку боєздатності українських військових та приведуть до нашої спільної перемоги над загарбником».

Ольга Стефанішина зазначила, що у стратегічній перспективі подальший розвиток та нарощення оборонної промисловості Європейського Союзу та України стане запорукою підтримання миру та безпекового середовища на континенті.

Зі свого боку Голова Політико-безпекового комітету ЄС Дельфін Пронк запевнила в подальшій непохитній підтримці ЄС доти, доки український народ потребуватиме допомоги. Вона також відзначила разючі реформи на шляху до членства в ЄС та наголосила, що майбутнє України – в складі ЄС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано