A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Представлений Звіт щодо виконання Угоди про асоціацію за 2022 рік

Дата: 07.03.2023 18:11
Кількість переглядів: 77

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина презентувала Звіт щодо виконання Угоди про асоціацію за 2022 рік. 

«Звіт про виконання Угоди про асоціацію за 2022 рік представляється сьогодні вперше. Ми готувались до сьогоднішнього засідання з тим, аби його фіналізувати і найближчим часом опублікувати на відповідних ресурсах», – заявила Ольга Стефанішина.

Віцепрем’єрка звернула увагу на значний обсяг роботи, який виконали Парламент і Уряд України у 2022 році у сфері європейської інтеграції, в умовах повномасштабної війни проти нашої держави. 

Прогрес відзначено у таких сферах: інтелектуальна власність, енергетика, навколишнє середовище, управління державними фінансами, статистика та обмін інформацією, сільське господарство, соціальна політика та трудові відносини, а також санітарні та фітосанітарні заходи, митні питання, наука та технології.

«З точки зору виконання Угоди про асоціацію ми здійснили доволі серйозний прогрес в контексті загального виконання Угоди: з 63% ми дійшли до 72% виконання Угоди про асоціацію, з тих завдань, які у нас розраховані до 2024 року. По прогресу за 2022 рік Кабінет Міністрів виконав 41% своїх зобов'язань», – поінформував Іван Нагорняк, заступник Генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції. 

 Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина нагадала, що Уряд України розпочав за підтримки європейських колег селф-скринінг – самооцінку національного законодавства до права ЄС. Для цього Україні було передано перелік з більш ніж 27 тисяч актів права ЄС, які необхідно імплементувати у національне законодавство.

«Ця самоціонка має два виміри. По-перше, її результати, яку ми плануємо отримати до кінця травня, будуть враховані в оновленому звіті ЄС щодо України у жовтні 2023 року. Ми побачимо суттєвий прогрес по ряду сфер. По-друге, ми зможемо сформувати перелік завдань, які нам необхідно виконати, щоб імплементувати решту з актів права ЄС. Цей документ ляже в основу майбутніх переговорів і переговорної позиції України щодо угоди про приєднання до ЄС.  Ми розраховуємо, що завдання щодо самооцінки, яке ми виконаємо достатньо швидко і яке оцінить Європейська Комісія, дозволить ухвалити політичне рішення про відкриття перемовин вже в кінці року, у грудні», – зазначила Ольга Стефанішина. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано