СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

У Снігурівці вшанували пам’ять жертв нацистських концтаборів

Дата: 11.04.2023 15:03
Кількість переглядів: 324

Фото без описуЩороку 11 квітня увесь світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів. Саме цього дня, у 1945 році, з воріт концентраційного табору Бухенвальд вийшов останній в’язень. Це нагадування про історію великих страждань мільйонів людей. Серед них було чимало і наших земляків, чиє життя обірвалось за колючим дротом.

У вівторок, 11 квітня 2023 року, перший заступник начальника міської військової адміністрації Андрій Жердєв разом із заступником начальника міської військової адміністрації Юлією Завадською та начальником відділу культури, молоді та спорту Анною Кастеріною поклали квіти до пам’ятного знаку «В’язням нацистських концтаборів» та схилили голови в скорботі по закатованим землякам.

Довідка: У березні 1945 року в Бухенвальді, найбільшому концентраційному таборі, спалахнуло збройне повстання. Після того, як ув’язнені захопили табір, в нього увійшли американські війська. Нацисти не встигли знищити докази своїх злочинів, і свідчення в’язнів дійшли до міжнародного Нюрнберзького трибуналу.

Всього у концтаборах  смерті утримували 18 млн чоловік. Більш 11 млн з них – загинули.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано