A A A K K K
для людей із порушенням зору
СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Україна і ЄС започатковують консультаційну групу для моніторингу проблемних питань, пов’язаних з експортом української агропродукції

Дата: 09.05.2023 20:00
Кількість переглядів: 489

Про відповідні наміри заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка 9 травня прибула у Київ.

«Ми очікуємо від Євросоюзу сильних, європейських за змістом рішень і зняття всіх обмежень якомога швидше. Якщо буде політична воля – а наші сьогоднішні переговори засвідчують, що така воля є, – то зможемо знайти оптимальні й справді сильні рішення, які захистять інтереси як Європи загалом, так і українців, які страждають на додачу до всього ще й від застосованих проти нас експортних обмежень», – заявив Володимир Зеленський.

Президентка Єврокомісії підкреслила складність ситуації, яка виникла навколо експорту української агропродукції, та закликала до спільного пошуку шляхів її якнайшвидшого вирішення.

З її слів, запропонована Президентом України координаційна платформа допоможе зробити «шляхи солідарності» повністю функціонуючими.

Також Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі обговорили питання щодо надання військової допомоги Україні, посилення санкцій проти росії за її агресію, а також виконання Україною семи кроків для початку переговорів про набуття членства в ЄС.

Детальніше: https://cutt.ly/z6sUWqT

Довідково

У вівторок, 9 травня Європейський Парламент підтримав рішення про продовження ще на рік безмитної торгівлі з Україною. Скасування мит поширюється на фрукти та овочі, щодо яких діє система вхідних цін, а також на сільськогосподарську продукцію та продукти її переробки, на які поширюється дія тарифних квот. Рішення прийняте з метою підтримки економіки України в умовах триваючої агресії російської федерації.

Детальніше: https://cutt.ly/e6sHbno

Фото: Офіс Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано