СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

СИЛЬНІ, НЕЗЛАМНІ, ВІЛЬНІ…

Дата: 17.08.2023 13:01
Кількість переглядів: 63

Фото без описуМиколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.

АНДРІЙ БОТАНІН - сільський голова (с. Мішково-Погорілове)

Голова Мішково-Погорілівської сільської ради Андрій Ботанін згуртував односельців та створив добровольче формування. Разом чергували, зводили фортифікаційні споруди та комунікували із військовослужбовцями Збройних сил України.

💬«Я не міг зрозуміти, що відбувається. 24 лютого, зранку, ми стояли біля Зайчевського, розмовляли з хлопцями й бачили на власні очі, як бомблять аеропорт…Тоді прийшло розуміння, що це не іграшки, це не випадковість! Це - цілеспрямовані бойові дії», – розповідає про початок агресії рф проти України Андрій Ботанін.

За його словами, протягом дня перебував на робочому місці та розв'язував організаційні питання. Насамперед треба було доповісти людям, як діяти далі в умовах воєнного стану. Адже війська рф вже просувались територією України.

💬«О 17 тій провели першу зустріч на площі села. Розповіли людям, що нам також страшно це війна і села деякі вже захоплені, тому кожен має прийняти для себе рішення до кінця поточного дня. Щоб ми розуміли, як ми будемо далі діяти!» – говорить сільський голова.

Через дві години, зі слів Андрія Ботаніна, відбулася ще одна зустріч із жителями села. Тоді склали список тих, хто залишився та утворили місцеве добровольче формування.

💬«Я побачив людей, які б в житті не подумав, що можуть сюди прийти та допомогти у складні часи…. Хтось - медик, хтось парамедик, хтось ще розуміється на техніці, хтось будівельник і це все круто відіграло роль у захисті. На перші чергування вийшли вже у ніч проти 25 лютого», – зазначає Андрій Ботанін.

Силами громади та військовослужбовців зводили фортифікаційні споруди за селом. Попри близькість фронту у громаді намагалися жити довоєнним життям. Водопостачання було в ручному режимі через перебиті електромережі - від генераторів накачували й давали погодинно. А сміття вивозили у штатному режимі.

💬«Ми розуміли, що людям не можна показувати панічні настрої! Був такий курйозний випадок, я вирішив стати трохи солідним і відпустив бороду - 28 днів не голився. Так от підходить бабуся і каже : “Андрію, що все так погано?”. І я зрозумів, що люди дивляться на те, як ти себе поводиш, що ти робиш…» – ділиться думками сільський голова.
Разом з цим небезпека була поряд. Війська рф вже господарювали за три кілометри від Мішково-Погорілового. Заходили у тамтешні села, грабували будинки, магазини, катували людей.

💬«Події розвивалися стрімко, як у фантастичному фільмі. Не сильно їх відстежував, бо поряд з бойовими діями ще було звичайне життя. Тому що я - голова сільської ради, мені болить за воду, за світло, за все інше… Але обстріли з РСЗВ зранку знову нагадували про війну!» – розповідає Андрій Ботанін.

Нині селяни повертаються до звичного життя. У громаді знайшли прихисток сотні переселенців з Херсонської та Миколаївської областей. А ще проводять благодійні ярмарки на підтримку ЗСУ та активно донатять на армію.
🩵💛Нагадаємо, Миколаївська обласна військова адміністрація започаткувала проєкт "Сильні, незламні, вільні!" до Дня Конституції України.

👨‍💻Якщо Ви знаєте людину, яка надихає інших та готові поділитися її історією з усіма, пишіть у коментарях або надсилайте на месенджер Фейсбук сторінки Миколаївської ОВА.

#проєктсильнінезламнівільні#миколаївщина#всебудеукраїна 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано