СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Ментальне здоров’я – важлива частина державної політики.

Дата: 22.09.2023 10:37
Кількість переглядів: 114

Фото без описуЦе питання до якого дотичні всі сфери, тому до впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська мають бути залучені якомога більше учасників.

🤝 На цьому зійшлись під час проведення Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віцепрем’єрки, міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук

✔️ На нараді обговорили виконання пріоритетних проєктів в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, що мають більшість міністерств. Зокрема, вони передбачають створення Центрів життєстійкості в громадах, розвиток послуг з ментального здоров’я в структурі медичної допомоги, психосоціальну підтримку на всіх рівнях освіти, на робочому місці, плекання професійної стійкості, вдосконалення системи відновлення військовослужбовців тощо. Віцепрем’єрка наголосила, що в реалізації Програми варто задіяти й ті міністерства, які наразі ще не долучені до ініціативи.

📑 Також обговорили оновлення оперативної дорожньої карти «Пріоритетні багатосекторні заходи з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки під час та після війни». Документ був напрацьований представниками державного сектору, агенцій ООН, міжнародних та українських організацій, які працюють у сфері розвитку та гуманітарного реагування, у координації з ВООЗ. В оперативній дорожній карті визначено пріоритети, на які рекомендовано орієнтуватися усім, хто працює у сфері ментального здоров'я в умовах гуманітарної кризи, спричиненої російською агресією проти України.

«Ментальне здоров’я та психосоціальна підтримка громадян є важливою складовою державної політики. Всеукраїнська програма – це екосистема трансформації, до якої залучені різні сфери життєдіяльності людини. Зокрема, це неурядовий сектор, центральні органи виконавчої влади, обласні військові адміністрації, громади, бізнеси, ВООЗ та міжнародні партнери. Засідання Координаційного штабу є дієвим майданчиком для обговорення проєктів, виявлення прогалин та їх оперативного вирішення. Часто хронічні проблеми швидко вирішуються просто під час засідання у прямому ефірі», – наголосила директорка з координації органів влади Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та радниця прем’єр-міністра України Ірина Микичак.

ℹ️ Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано