СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Європейська та євроатлантична інтеграція – початок переговорів про вступ в ЄС, шлях до Саміту НАТО у Вашингтоні

Дата: 04.08.2023 09:02
Кількість переглядів: 57

Фото без описуТакою була тема розмови Віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної з керівниками іноземних дипломатичних установ України, яка відбулася в Закарпатській області.

➡️Президент України Володимир Зеленський визначив чіткі задачі по обох напрямках: відкриття переговорів щодо членства України в ЄС цього року та підготовка до Саміту НАТО у Вашингтоні. Президент зазначив, що завданням усіх українських дипломатів, які працюють у столицях країн та в інституціях Євросоюзу, є максимальна консолідація Європи заради спільної безпеки та розвитку.

👇У свою чергу Ольга Стефанішина розкрила деталі стратегії та конкретні рішення для виконання порядку денного демократичних реформ.

Віце-прем’єрка звернула увагу на три ключові аспекти:

📍Членство України в ЄС та НАТО – це та реальність, яка вже настала (Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС, а рішення Саміту НАТО у Вільнюсі зафіксували майбутнє України як члена НАТО).

📍Запорука успіху України - це передусім ефективна внутрішня робота.

📍Щоб у партнерів не було сумнівів під час ухвалення необхідних політичних рішень, ми самі маємо бути впевнені, перш за все, у своїх рішеннях та обраному шляху.

🇪🇺Рішення про старт перемовин щодо членства України в ЄС очікується під час засідання Європейської ради у середині грудня. Перед тим, у жовтні Європейська Комісія надасть письмовий звіт щодо Пакету розширення для всіх кандидатів в ЄС.

💪До цього часу ми докладемо максимум зусиль, щоб досягнути безумовного прогресу по семи критеріям, визначеним Єврокомісією. Наступним кроком є активна адвокація нашого прогресу для ухвалення відповідних рішень державами ЄС.

💬«Цей рік є вікном можливостей. Наступного року на Європу чекають вибори до Європарламенту і формування нового складу Європейської Комісії. І хоч суспільна підтримка України у державах-членах не дозволить відкласти український файл з порядку денного, фокус уваги буде значною мірою на внутрішній політиці ЄС. Саме тому, я проситиму вашої максимальної мобілізації для роботи з партнерами, а також активної комунікації з Урядом для підготовки позицій, що сприятимуть нашому вступу в ЄС. Це рішення, яке очікує суспільство, наші захисники і захисниці на фронті», – підкреслила Віцепрем’єрка.

На євроатлантичному напрямку Віцепрем’єрка окреслила такі пріоритети до кінця року:

📌Запуск роботи Ради Україна-НАТО на всіх рівнях;

📌Затвердження дорожньої карти взаємосумісності з НАТО;

📌Підготовка до Саміту НАТО у Вашингтоні (комунікація, насамперед, зі столицями США, Німеччини).

🔗У контексті реалізації рішень Саміту НАТО у Вільнюсі, Ольга Стефанішину також закликала послів активізувати роботу для залучення союзників до наповнення Комплексного пакету допомоги.

Екстрена нарада керівниками дипломатичних установ України в іноземних державах відбулася під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський

Офіс Президента України

Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Денис Шмигаль


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано