СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Визначено чіткі подальші кроки на шляху до ЄС і НАТО

Дата: 26.07.2023 15:04
Кількість переглядів: 128

Фото без описуПід головуванням Президента Володимира Зеленського 24-25 липня відбулися координаційні наради за участі урядовців та парламентарів щодо інтеграції України до ЄС і НАТО. Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина доповіла про прогрес та порядок денний на обох напрямках.

💬«Провів зустріч, присвячену Європейському Союзу та нашій інтеграції до ЄС. Цього року ми маємо розпочати переговори про членство. Україна повністю готова до цього - ми робимо все необхідне зі свого боку. І ми робимо все можливе, щоб переконатися, що ЄС зі свого боку також був повністю готовий. Уже цього року», – підсумував Президент результати наради у Twitter.

➡️У сфері євроатлантичної інтеграції, Глава держави обговорив з урядовцями та керівництвом Парламенту реалізацію рішень Саміту НАТО у Вільнюсі, а також діяльність Ради Україна – НАТО на всіх рівнях.

💬«Маємо чіткий план запуску Ради Україна – НАТО на всіх рівнях. Її роботу на рівні послів побачимо вже завтра, під час терміново скликаного засідання щодо ситуації в Чорному морі.Також починаємо спільну з Альянсом підготовку плану взаємосумісності», - підкреслив Президент України за підсумками зустрічі.

📍Окремо було обговорено ситуацію з експортом української агропродукції до ЄС. Позиція України залишається незмінною: продовження тимчасових обмежень щодо експорту після 15 вересня є неприпустимим. Українська сторона продовжить консультації з Європейською Комісією та сусідніми державами для пошуку конструктивного рішення.

Офіс Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано