СНІГУРІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОН, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Повідомлення RASFF

Дата: 09.10.2023 12:41
Кількість переглядів: 67

Фото без описуДо Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшов лист Держпродспоживслужби від 26.09.2023 № 11.1.3-21/20694 щодо інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 25 вересня 2023 року № 2023.6455-fup 12.

Відповідно до повідомлення RASFF в соусах з Нідерландів виявлено Bacillus cereus (виробник: Lekkerkerker Food, Netherlands) (отримувач: «ЯН ДЖЕНЕРАЛ ПРОДАКТС УКРАЇНА», проспект Повітрофлотський 66, м. Київ, 03151).

Для інформації: Bacillus cereus – так звана воскова бацила, харчовий патоген, який може виробляти токсини, що викликають два типи шлунково-кишкових захворювань: блювотний та діарейний синдроми.

Відповідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу та можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та письмово інформувати компетентний орган про вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Баштанське районне управління Головного управління держпродспоживслужби в Миколаївської області. тел.: (05158) 2-84-35 e-mail: basht_dpss@dpssmk.gov.ua  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте Ви вступ України до ЄС?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано